Хачапурі можна готувати як з тістом, так і без, замінивши його, наприклад, питою, лавашем. Щоб страва була соковитою, не шкодуйте сиру.
Кулінарка
поділилася в Instagram рецептом дуже смачних хачапурі, які готуються без замісу тіста.
Інгредієнти:
Піта – 3 шт.
Сир – 300 г
Бринза – 200 г
Яйце (жовтки) – 3 шт.
Зелень
Вершкове масло для змащення
Сухий часник, сіль, паприка чи прованські трави
Спосіб приготування:
1. Змішайте кисломолочний сир з моцарелою (якщо хочете, щоб тягнувся), фетою (але тоді пробуйте на сіль) або будь-яким твердим, перемішайте в однорідну пасту. Додайте спеції за смаком.
2. У піті відріжте частину верхівки, усередину викладіть сирну масу, змастіть краї тіста маслом і запікайте 10 хвилин при 180°С.
Дістаємо, у середину викладіть жовток і запікайте ще 5-10 хвилин!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-06-2024, 01:30
0
1 182