Названо продукт, який допоможе схуднути та збереже серце

новини / Здоров'я
3 035
0

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров'я: дехто стверджував, що яйце - це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього продукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з'їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту, інформує УНІАН.



Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: "Головна думка цього дослідження полягає в тому, що принаймні вживання одного яйця на день не пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров'ю".

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця - чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років "як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін - це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка".

Багата білком дієта також пов'язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: "Яйця - хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком".

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації - основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров'я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують