Любителям кави точно сподобається рецепт торта від Шарлотти Оутс із Charlotte's Lively Kitchen. Він не тільки смачний, а й дуже простий у приготуванні.
Як пише
Express, на приготування цього десерту потрібно лише 30 хвилин, а всі продуктів вже є у вас вдома. Для приготування візьміть:
розчинна кава - 3 ст. л.
борошно - 200 г;
розпушувач - 2,5 ч.л.;
цукор - 220 ш;
маргарин або масло - 220 г;
яйця - 4 шт.;
молоко - 2 ч.л.;
сіль - дрібка.
Також для цього торту треба приготувати солодкий масляний крем. Він також не потребує дорогих чи незвичних продуктів.
Для масляного крему знадобиться:
вершкове масло - 200 г;
цукрова пудра - 400 г;
екстракт ванілі;
розчинна кава - 8 ч.л.;
окріп - 4 ч.л.
чотири чайні ложки окропу.
Духовки розігріваємо до 160°C. Дві форми для випікання діаметром 20 см треба вистелити пергаментом.
Всі інгредієнти для бісквіта збиваємо до пишності. Далі суміш треба розділити між двома формами й випікати 30 хвилин. Для перевірки треба втикнути у центр шматку чи зубочистку - вона має вийти чистою і сухою.
Залишаємо бісквіти охолоджуватись у формі на 10 хвилин, а далі дістаємо їх на решітку. Коли вони повністю охолонуть, час переходити до крему.
Для початку каву змішайте з окропом. Поки вона охолоджується, треба збити масла, ваніль та цукрову пудру до однорідного й пишного стану. Не перестаючи збивати, по чайній ложці додавайте каву. Крем має бути ніжним і легко маститись. Якщо він затвердів, то додайте трохи молока - не більше 1 чайної ложки за раз.
Змажте торт кремом. Його вистачить і всередину, і щоб змастити зверху й з боків.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-06-2024, 01:30
0
987