Шоколадне безе: рецепт невагомого десерту з усього 4 складників

новини / Смачні рецепти
1 424
0

Безе, яке іноді називають меренгою - відомий десерт з запечених збитих білків та цукру. Гіркий темний шоколад чудово поєднується з солодким смаком, створюючи ідеальний баланс.

Про те, як готувати шоколадне безе, пише Shuba.



Що потрібно для шоколадного безе
Для того, щоб приготувати такий хрусткий десерт, потрібні наступні інгредієнти:

цукор - 180 г;
яйця - 3 шт.;
чорний шоколад - 70 г;
лимонний сік - 6 г.

Як готувати безе з шоколадом
Заздалегідь викладіть яйця з холодильника на 3 години. Після цього розбийте яйця до миски, відокремлюючи жовтки від білків. Оскільки для безе потрібні тільки білки, жовтки можна використовувати для омлету або іншої страви.

Білки збивайте на високій швидкості міксера. Коли вони почнуть густішати, почніть додавати цукор, в три етапи.

Ретельно збийте суміш до однорідної консистенції, переконавшись що цукор повністю розчинився. Додайте лимонний сік та продовжте збивати білки до густої пухкої білої маси.

Шоколад розламайте на шматочки, перекладіть до миски та розтопіть за допомогою мікрохвильовки. Ретельно розмішайте, щоб в ньому не було грудочок.

Трохи зачекайте, щоб шоколад злегка охолов. Після цього повільно додайте його до білків. Обережно перемішайте суміш ложкою, щоб утворилися незвичні розводи.

Розігрійте духовку до температури 90 градусів, застеліть деко пергаментом. Наповніть кондитерський мішок сумішшю для безе і "вичавіть" порції десерту на деко.

Випікаєте безе півтори години, водночас злегка прочинивши дверцята духовки. Після цього дістаньте готове безе, дочекайтеся охолодження і подавайте.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Буковину накриють заморозки: синоптики попереджають про похолодання
7 458
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
6 364
"Не побачив" бронювання лікаря: на Буковині на працівника ТЦК склали протокол через порушення
5 991
"Молимося за мир": до Чернівців завітав предстоятель ПЦУ Епіфаній - фото
5 271
Залишаються ще два старі кіоски: у Чернівцях розібрали радіоринок
4 176
На Буковині розслідують справу щодо працівників ТЦК, які переправляли ухилянтів за кордон
3 571
Що буде на місці будинку в центрі Чернівців, який обвалився два роки тому: у мерії відповіли
3 180
Поблизу Чернівців встановили міст, який з'єднує дві частини села - фото
2 125
Казав, що готовий "стріляти в українців": силовики Буковини викрили зрадника
2 005
Оборонці «Азовсталі» та ЧАЕС: з ворожого полону повернулись 185 військових
1 944


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.