RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Безе, яке іноді називають меренгою - відомий десерт з запечених збитих білків та цукру. Гіркий темний шоколад чудово поєднується з солодким смаком, створюючи ідеальний баланс.

Про те, як готувати шоколадне безе, пише Shuba.



Що потрібно для шоколадного безе
Для того, щоб приготувати такий хрусткий десерт, потрібні наступні інгредієнти:

цукор - 180 г;
яйця - 3 шт.;
чорний шоколад - 70 г;
лимонний сік - 6 г.

Як готувати безе з шоколадом
Заздалегідь викладіть яйця з холодильника на 3 години. Після цього розбийте яйця до миски, відокремлюючи жовтки від білків. Оскільки для безе потрібні тільки білки, жовтки можна використовувати для омлету або іншої страви.

Білки збивайте на високій швидкості міксера. Коли вони почнуть густішати, почніть додавати цукор, в три етапи.

Ретельно збийте суміш до однорідної консистенції, переконавшись що цукор повністю розчинився. Додайте лимонний сік та продовжте збивати білки до густої пухкої білої маси.

Шоколад розламайте на шматочки, перекладіть до миски та розтопіть за допомогою мікрохвильовки. Ретельно розмішайте, щоб в ньому не було грудочок.

Трохи зачекайте, щоб шоколад злегка охолов. Після цього повільно додайте його до білків. Обережно перемішайте суміш ложкою, щоб утворилися незвичні розводи.

Розігрійте духовку до температури 90 градусів, застеліть деко пергаментом. Наповніть кондитерський мішок сумішшю для безе і "вичавіть" порції десерту на деко.

Випікаєте безе півтори години, водночас злегка прочинивши дверцята духовки. Після цього дістаньте готове безе, дочекайтеся охолодження і подавайте.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
3-06-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 006


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.