RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком


Пляцок - відомий кондитерський виріб з Галичини, який складається з насичених кремом коржиків та начинки. Саме цей рецепт, завдяки поєднанню складників, чудово повторює смак популярного шоколадного батончика.

Про те, як готувати пляцок зі смаком "Снікерсу", розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал з рецептами Лілії Цвіт.



Що потрібно для пляцка "Снікерс"


Щоб приготувати пляцок у формі розміром 22х28 см, для коржів потрібні такі інгредієнти:

борошно - 675 г;
яйця - 6 шт.;
кефір - 600 г;
масло - 240 г;
ванільний цукор - 1,5 ч. л.;
цукор - 300 г;
какао - 75 г;
сода - 3 ч. л.;
оцет - 3 ч. л.

Для крему зі згущенкою потрібні такі складники:

масло - 150 г;
згущене молоко - 350 г;
крекер - 200 г;
арахіс смажений - 200 г.

Для білого крему і просочування коржів потрібні:

масло - 300 г;
цукрова пудра - 120 г;
крем-сир - 900 г;
молоко - 100 мл.

Для глазурі знадобляться наступні інгредієнти:

масло - 25 г;
шоколад - 100 г;
молоко - 50 г.

Як готувати пляцок зі смаком "Снікерсу"


Масло попередньо нагрійте, щоб воно легше з'єднувалося з іншими складниками. Змішайте борошно з какао, просіявши їх. Для бісквіта в окрему миску розбийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор, кефір та масло (240 г). Змішайте інгредієнти міксером.

В окремій мисці погасіть соду оцтом, перемішайте і влийте до суміші яєць та цукру. Знову перемішайте складники, додайте борошно з какао, і замішайте тісто за допомогою міксера на низьких обертах.

Тісто має бути схоже за консистенцію на густу сметану. Розділіть його на 3 однакові частини.

Розігрійте духовку до 180 градусів, перелийте третину тіста в форму і випікайте 30-35 хвилин. Обов'язково зніміть верхній шар бісквіта.

Випечіть ще два коржики. Приготуйте крем зі згущеним молоком: для цього масло (150 г) кімнатної температури збийте до посвітління, додайте згущене молоко та збийте до однорідності. Додайте подріблений крекер та смажений арахіс.

Для білого крему холодний крем-сир з'єднайте із цукровою пудрою, додайте масло (300 г) кімнатної температури, та перемішайте до однорідності.

Складіть пляцок: для початку просочіть корж молоком - для цього рівномірно нанесіть молоко на бісквіт силіконовим пензлем.

Викладіть крем з арахісом, а на нього - другий корж, який також просочіть молоком. Нанесіть білий крем - і знову викладіть корж, просочивши його молоком.

Краї пляцка змастіть залишками білого крему. Обгорніть десерт ацетатною плівкою та зафіксуйте у формі. Накрийте зверху харчовою плівкою та відправте у холодильник на 10-12 годин.

Після цього витягніть пляцок з форми та плівки та приготуйте глазур - заливши в мисці чорний шоколад молоком. Додайте масло та нагрійте глазур в мікрохвильовці одну-дві хвилини.

Зачекайте, доки глазур злегка охолоне і нанесіть на верхній шар бісквіта. За бажанням прикрасьте десерт горішками.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
1-06-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 899

Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.