RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Пляцок - відомий кондитерський виріб з Галичини, який складається з насичених кремом коржиків та начинки. Саме цей рецепт, завдяки поєднанню складників, чудово повторює смак популярного шоколадного батончика.

Про те, як готувати пляцок зі смаком "Снікерсу", розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал з рецептами Лілії Цвіт.



Що потрібно для пляцка "Снікерс"


Щоб приготувати пляцок у формі розміром 22х28 см, для коржів потрібні такі інгредієнти:

борошно - 675 г;
яйця - 6 шт.;
кефір - 600 г;
масло - 240 г;
ванільний цукор - 1,5 ч. л.;
цукор - 300 г;
какао - 75 г;
сода - 3 ч. л.;
оцет - 3 ч. л.

Для крему зі згущенкою потрібні такі складники:

масло - 150 г;
згущене молоко - 350 г;
крекер - 200 г;
арахіс смажений - 200 г.

Для білого крему і просочування коржів потрібні:

масло - 300 г;
цукрова пудра - 120 г;
крем-сир - 900 г;
молоко - 100 мл.

Для глазурі знадобляться наступні інгредієнти:

масло - 25 г;
шоколад - 100 г;
молоко - 50 г.

Як готувати пляцок зі смаком "Снікерсу"


Масло попередньо нагрійте, щоб воно легше з'єднувалося з іншими складниками. Змішайте борошно з какао, просіявши їх. Для бісквіта в окрему миску розбийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор, кефір та масло (240 г). Змішайте інгредієнти міксером.

В окремій мисці погасіть соду оцтом, перемішайте і влийте до суміші яєць та цукру. Знову перемішайте складники, додайте борошно з какао, і замішайте тісто за допомогою міксера на низьких обертах.

Тісто має бути схоже за консистенцію на густу сметану. Розділіть його на 3 однакові частини.

Розігрійте духовку до 180 градусів, перелийте третину тіста в форму і випікайте 30-35 хвилин. Обов'язково зніміть верхній шар бісквіта.

Випечіть ще два коржики. Приготуйте крем зі згущеним молоком: для цього масло (150 г) кімнатної температури збийте до посвітління, додайте згущене молоко та збийте до однорідності. Додайте подріблений крекер та смажений арахіс.

Для білого крему холодний крем-сир з'єднайте із цукровою пудрою, додайте масло (300 г) кімнатної температури, та перемішайте до однорідності.

Складіть пляцок: для початку просочіть корж молоком - для цього рівномірно нанесіть молоко на бісквіт силіконовим пензлем.

Викладіть крем з арахісом, а на нього - другий корж, який також просочіть молоком. Нанесіть білий крем - і знову викладіть корж, просочивши його молоком.

Краї пляцка змастіть залишками білого крему. Обгорніть десерт ацетатною плівкою та зафіксуйте у формі. Накрийте зверху харчовою плівкою та відправте у холодильник на 10-12 годин.

Після цього витягніть пляцок з форми та плівки та приготуйте глазур - заливши в мисці чорний шоколад молоком. Додайте масло та нагрійте глазур в мікрохвильовці одну-дві хвилини.

Зачекайте, доки глазур злегка охолоне і нанесіть на верхній шар бісквіта. За бажанням прикрасьте десерт горішками.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
1-06-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 006


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.