Звичайна крупа здатна омолодити жіночий організм на кілька років, адже вона допомагає поповнити кількість колагену. Їжте цю страву хоча б раз на тиждень і ваша шкіра, нігті, волосся будуть здоровими.
Ще від часів Стародавньої Русі очищені зерна ячменю називали перловою крупою. Таку цікаву назву цей злак отримав через певну схожіть з річковими перлами. Раніше перлова каша вважалася справжнім делікатесом, який могли собі дозволити лише високопоставлені особи. Сьогодні ж українці почали про неї забувати. І, виявляється, даремно, пише
ТСН.
Кому корисно їсти перлову крупу
В перловій крупі міститься чимало поживних речовин, які потрібні нашому організму для повноцінного харчування. Дієтологи навіть називають перловку "кашою краси". Все через велику кількість лізину. Ця амінокислота бере активну участь у синтезі колагену. А всім відомо, що саме колаген потрібен для збереження еластичності та пружності шкіри. Додатково він запобігає утворенню зморшок. Тому перлову кашу рекомендується включити до свого раціону всім жінкам.
Також в перловій крупі містяться інші корисні організму речовини (на 100 г продукту):
- 221 мг фосфору, що набагато більше за інші злакові;
- бета-каротин і водорозчинні вітаміни груп А, К, Е, D;
- калій, кальцій, магній, залізо, цинк, селен і інші мікроелементи;
- добова потреба в клітковині, яка виступає як природний сорбент.
Дієтологи впевнені, якщо регулярно вживати перлову кашу, вона не лише підтримуватиме красу шкіри, але й допоможе знизити вагу тіла. Це досить ситний, але низькокалорійний продукт, в якому багато клітковини, яка необхідна для правильної роботи кишківника, та білка.
Щоб відчути на собі позитивний вплив цієї крупи, її рекомендовано вживати протягом 3-6 місяців двічі на тиждень. За цей час ви зможете налагодити роботу кишківника, стимулювати його перистальтику. Також цей період потрібен, щоб підвищити еластичність і пружність м'язових тканин. Останнє особливо важливо для людей з захворюваннями серця і судин.
Цікаві факти про користь перлової крупи
Ось ще кілька цікавих фактів про перлову крупу.
Насамперед, в ній міститься в 11 разів більше кальцію, ніж в молочних продуктах. Її радять обов'язково додати до раціону людям після 50 років, щоб зміцнити кістки, захистити себе від розвитку остеопорозу та переломів.
В похилому віці рекомендовано також вживати відвар на основі цієї крупи, який допомагає побороти закрепи, геморой, загальну слабкість, очистити жовчовивідні протоки і нирки.
Корисна перловка і для дітей, а тому варто привчати їх до неї з малечку. Завдяки великій кількості фосфору, магнію, кальцію, йоду, вітаміну D, ця каша пришвидшує фізичний і розумовий розвиток, захищає від частих застуд, зміцнюючи імунітет.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-05-2024, 14:30
0
140 575