RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Яйця - досить корисний і поживний продукт для організму завдяки високому вмісту білка. Та найпростіші страви на сніданок чи вечерю - наприклад, омлет чи зварені яйця - можуть набриднути. Проте урізноманітнити страву можна навіть методом приготування.

Про те, що приготувати з яєць, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Скрембл



Якщо ви втомилися від яєчні, приготуйте скрембл - це подібна до омлету страва, яку хтось називає "яєчня-бовтанка" через метод приготування. Додавати в скрембл вершки необов'язково, проте цей інгредієнт пом'якшує смак.

Щоб приготувати скрембл, потрібні:

яйця (великі) - 2 шт.;
вершки - 6 ст. л.;
вершкове масло - до смаку;
сіль - до смаку.

Як готувати скрембл

Злегка збийте яйця, вершки та сіль в мисці, до однорідності суміші.

Розігрійте невелику пательню, потім покладіть шматочок вершкового масла і дайте йому розтопитися. Не дозволяйте вершковому маслу підрум'янитися, інакше воно знебарвить яйця.

Влийте яєчну суміш і дайте їй постояти, не перемішуючи, 20 секунд - а після цього перемішайте дерев'яною ложкою. Дати страві посмажитися ще 10 секунд, потім перемішайте і знову зачекайте.

Повторіть цей крок до того часу, поки яйця не схопляться - тоді можна зачекати охолодження та їсти скрембл.

Яйця-пашот на тостах з авокадо та фетою


Таке поєднання вершкового авокадо, солоної фети, гострого перцю чилі, доповнене рідким яйцем-пашот, прикрасить ранок. Для цього сніданку потрібно:

яйця (великі) - 2 шт.;
білий винний оцет - 2 ст. л.;
авокадо - 1 шт.;
фета - 50 г;
лимонний сік - з 1/2 лимона;
чилі - 0,5-1 ч. л.;
хліб - 2 шматочки.

Як готувати яйця-пашот з авокадо і фетою

Наповніть велику каструлю водою, додайте оцет і доведіть до сильного кипіння на великому вогні. Після закипання трохи зменште вогонь, а потім ложкою закрутіть воду у вир. Розбийте обидва яйця до каструлі і варіть декілька хвилин.

У невеликій мисці розімніть м'яку частину авокадо та фету, додавши чилі та лимонний сік. А хліб підсмажте на пательні - по декілька хвилин з кожного боку.

Викладіть на тост авокадо і фету, а зверху покладіть яйце-пашот.

Запечені яйця з беконом і шпинатом


Для цієї страви в екзотичному стилі для пізнього сніданку або вечері потрібні такі інгредієнти:

олія - 1 ст. л.;
цибуля (середня) - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
зелений перець чилі - 1 шт.;
помідори - 400 г;
смажений консервований перець - 100 г;
шинка - 180 г;
шпинат Бебі - 50 г;
яйця (середні) - 2 шт.;
каєнський перець - щіпка;
хліб - для подачі.

Як запекти яйця з беконом і шпинатом

Очистьте та подрібніть цибулю і перець чилі, часник очистьте і розчавіть. Помідори помийте і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.

Злийте з консервованого перцю воду, дрібне наріжте овоч. Розігрійте духовку до 180 градусів. В цей час розігрійте олію на пательні. Додайте цибулю і готуйте 6 хвилин до розм'якшення. Після цього додайте часник і перець чилі та смажте ще пару хвилин.

Додайте помідори та 100 мл води, добре посоліть та перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, поки соус не почне загусати. Додайте шпинат та перемішайте соус.

Добре приправте перцем нарізану шинку. Перелийте соус до форми, зробіть 2 заглиблення і розбийте в них яйця.

Додайте дрібку каєнського перцю і шинку. Поставте страву в духовку і запікайте 10 хвилин, поки білки яєць не схопляться. Подавати відразу з хлібом.

Яйця карі з капустою так картоплею


Для того, щоб приготувати цю незвичну духмяну страву з кольорової капусти, треба такі продукти:

олія - 3 ст. л.;
цибуля (велика) - 1 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
картопля (велика) - 2 шт.;
імбир - шматочок розміром 4-5 см;
паста карі - 2 ст. л.;
капуста цвітна (середня) - 1 шт.;
кокосове молоко - 400 мл;
яйця - 6 шт.;
підсмажений мигдаль (за бажанням) - 2 ст. л.;
коріандр свіжий - 50 г;
сіль - до смаку;
часник - 4 зубчики.

Як готувати капусту карі з яйцем і картоплею

Очистьте та подрібніть цибулю і перець, помийте і розділіть на суцвіття капусту. Картоплю помийте, очистьте та наріжте на великі шматки, а яйця зваріть круто.

Очистьте і подрібніть часник та імбир, а коріандр помийте і наріжте. Розігрійте велику глибоку пательню на повільному вогні. Додайте олію, всипте цибулю і смажте на середньому вогні 8-10 хвилин, періодично помішуючи, поки вона не розм'якне і не почне золотитися.

Додайте перець чилі, часник та імбир до цибулевої суміші та обсмажуйте 2 хвилини. Трохи збільште вогонь, додайте картоплю і готуйте 3-4 хвилини, часто помішуючи, поки вона не стане м'якою. Додайте пасту карі, перемішайте, вкиньте капусту і смажте ще 1 хвилину.

Влийте кокосове молоко в каструлю, ретельно перемішайте, посоліть і доведіть суміш до кипіння. Накрийте пательню кришкою і зменште вогонь. Варіть карі 20-25 хвилин, часто помішуючи, поки соус трохи не загусне, а овочі не стануть м'якими.

Яйця наполовину занурте в соус жовтками догори, накрийте кришкою пательню і тушкуйте на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Подавати, посипавши підсмаженим мигдалем (за бажанням) та коріандром.

Салат з яйцем, квасолею та беконом


Ситний салат, не надто калорійний, але достатньо м'ясний, щоб стати поживним перекусом для всієї родини. Для цього салату потрібні:

чіабата - 1 невеликий батон,
бекон - 180-200 г;
олія - 4 ст. л.;
яйця - 4 шт.;
стручкова квасоля заморожена - 100 г;
салат ромен - 1 невелика капустина;
цибуля (маленька) - 3 шт.;
білий винний оцей - 1 ст. л.;
гірчиця - 1 ч. л.

Як готувати салат з яйцем і беконом

Розігрійте духовку до 180 градусів, наріжте на невеликі шматки та викладіть на деко чіабату з беконом, збризніть олією (1 ст. л.). Випікайте 15 хвилин, перевертаючи на половині процесу, поки хліб не стане золотистим і хрустким, а бекон не прожариться.

Яйця варіть 6 хвилин з моменту закипання води. За 3 хвилини до готовності додайте квасолю. Потім злийте воду, очистьте яйця та розріжте їх на чверті.

Помийте салат, очистьте та подрібніть цибулю. Порвіть листя салату у велику миску, додайте зелену цибулю, квасолю та чіабату.

Змішайте в окремій мисці інгредієнти для заправки - оцет, гірчицю та решту олії, приправте салат. Зверху викладіть яйця та бекон і подавайте до столу.

Яєчний кремовий десерт


Для приготування такого ніжного кремового десерту потрібні наступні інгредієнти:

яйця - 4 шт.;
ванільний порошок - 1 ч. л.;
цукрова пудра - 60 г;
молоко (бажано незбиране) - 215 мл;
вершки - 215 мл;
мускатний горіх - дрібка.

Як готувати кремовий десерт з яйцем

Розігрійте духовку до 150 градусів. Розбийте до миски 3 яйця, з останнього використайте лише жовток.

Додайте мускатний горіх, ванільний порошок і цукор, і дерев'яною ложкою збийте суміш до однорідної маси. Додайте молоко і вершки, перемішайте, та перелийте в невелику форму.

Наповніть більшу форму для запікання водою наполовину, всередину помістіть меншу форму. Вода має доходити приблизно на три чверті до країв формочки.

Випікайте 45-50 хвилин або до зарум'янювання. Десерт можна подавати теплим або поставити на ніч у холодильник.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
24-05-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 11 604


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.