RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



З настанням тепла більшість українців проводять час на природі. Бо саме навесні-влітку можна гарно відпочити і посмажити м’ясо. Існує багато різноманітних міфів щодо шкоди шашлику, але це не зовсім так, як зазначає дієтолог Стефані Шифф. Смажене м’ясо на відкритому вогні може бути вкрай корисним та поживним. Розповідаємо, яке м’ясо для шашлику вважається найкориснішим, посилаючись на допис видання Northwell Health.



Яке м’ясо найкорисніше для шашлику

Лікарка назвала найкорисніші види м’яса для смачного шашлику, які мають найбільшу поживну цінність. Це індичка та курка, таке м’ясо повинно обов’язково бути у топі списку продуктів для відпочинку на природі.

Варто знати, що м’ясо індички дієтичне і більш пісне, ніж курятина. Щоб приготувати з індички смачний шашлик, дієтологиня рекомендує зняти шкірку з м’яса птиці. А курятину, навпаки, краще смажити зі шкірою, тоді м’ясо біде більш соковитим та поживним, хоча калорій зі шкіркою буде значно більше.

Чи корисний шашлик зі свинини

Як не дивно, але свиняче м’ясо посідає друге місце за користю, бо це вкрай цінне джерело білка, заліза, цинку, вітамінів групи В й амінокислот. Втім, лікар попереджає, що можуть бути деякі ризики, про які необхідно знати тим, хто полюбляє смажити на природі саме свинину.

Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації, червоне м'ясо має значно більше тваринних жирів, ніж курка й індичка. Тому надмірне вживання продукту може спровокувати підвищення рівня холестерину в крові та збільшити ризики хвороб серця й судин. Як оброблене, так і необроблене м’ясо може стати причиною ішемічної хвороби.

Однак лікарі та вчені не радять повністю виключати червоне м’ясо зі свого раціону. Треба просто обмежити споживання до двох разів на тиждень. Шифф радить для шашлику вибирати вирізку та корейку зі свинини, бо це найпісніші частини.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-05-2024, 23:50
Коментарів 0 Переглядів 4 079

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.