RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Нині в магазинах можна все частіше зустріти заморожене тісто філо. Але не всі знають, що з ним можна готувати. Втім, варіантів чимало, одним з таких вже ділився кулінар Євген Клопотенко. Він розповідав, як приготувати з тіста філо штрудель з вишнями.

Про це йдеться на сайті Клопотенка.



Як приготувати штрудель з тіста філо
Так, кулінар радить заздалегідь розморозити тісто. Для цього його потрібно дістати з морозильної камери та перекласти у холодильник. Повторно заморожувати тісто не варто.

Для приготування штруделя вам знадобляться такі інгредієнти:
500 грамів мороженої вишні
12 шарів тіста філо
150 грамів цукру
150 грамів масла (82,5% жирності)
3 гвоздики
50 мілілітрів червоного вина
150 мілілітрів прохолодної води
2 столові ложки крохмалю.

Почнемо приготування. Займіться начинкою, для цього перекладіть у каструлю заморожені вишні та сушену гвоздику, цукор та вилийте вино. Проваріть усе до закипання, постійно помішуйте, потім нехай суміш прокипить 10 хвилин. А поки розчиніть крохмаль у воді та додайте до вишні. Перемішайте та почекайте, поки начинка знову почне кипіти, після цього знімайте її з вогню.

Далі займайтеся тістом. Спочатку розтопіть 100 грамів вершкового масла, паралельно увімкніть духовку, аби вона прогрілася до 180 градусів. Діставайте тісто та беріть перший шар, викладіть його на стіл, зверху змажте маслом. Потім викладайте на нього наступний лист і також його змазуйте. Так потрібно зробити з усіма шарами, викладайте їх один на одного.

Розтопіть ще 50 грамів масла. На верхній шар тіста викладіть вишневу начинку, але залишайте 3-4 сантиметри тіста вздовж країв чистим. Починайте згортати штрудель.

Спочатку згортайте всередину тісто з короткими краєчками, а потім скручуйте усе в штрудель. Аби начинка не "втекла", намагайтеся загортати її конвертом.

Далі перекладайте штрудель на пергамент та деко, зверху змажте десерт маслом. Він пропечеться до готовності за 40 хвилин. Після чого подавайте штрудель або як самостійну страву, або ж з морозивом чи вершками.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
18-05-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 639


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.