RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Що приготувати з тіста філо? Цей вишневий штрудель за рецептом Клопотенка вразить усіх гостей


Нині в магазинах можна все частіше зустріти заморожене тісто філо. Але не всі знають, що з ним можна готувати. Втім, варіантів чимало, одним з таких вже ділився кулінар Євген Клопотенко. Він розповідав, як приготувати з тіста філо штрудель з вишнями.

Про це йдеться на сайті Клопотенка.



Як приготувати штрудель з тіста філо
Так, кулінар радить заздалегідь розморозити тісто. Для цього його потрібно дістати з морозильної камери та перекласти у холодильник. Повторно заморожувати тісто не варто.

Для приготування штруделя вам знадобляться такі інгредієнти:
500 грамів мороженої вишні
12 шарів тіста філо
150 грамів цукру
150 грамів масла (82,5% жирності)
3 гвоздики
50 мілілітрів червоного вина
150 мілілітрів прохолодної води
2 столові ложки крохмалю.

Почнемо приготування. Займіться начинкою, для цього перекладіть у каструлю заморожені вишні та сушену гвоздику, цукор та вилийте вино. Проваріть усе до закипання, постійно помішуйте, потім нехай суміш прокипить 10 хвилин. А поки розчиніть крохмаль у воді та додайте до вишні. Перемішайте та почекайте, поки начинка знову почне кипіти, після цього знімайте її з вогню.

Далі займайтеся тістом. Спочатку розтопіть 100 грамів вершкового масла, паралельно увімкніть духовку, аби вона прогрілася до 180 градусів. Діставайте тісто та беріть перший шар, викладіть його на стіл, зверху змажте маслом. Потім викладайте на нього наступний лист і також його змазуйте. Так потрібно зробити з усіма шарами, викладайте їх один на одного.

Розтопіть ще 50 грамів масла. На верхній шар тіста викладіть вишневу начинку, але залишайте 3-4 сантиметри тіста вздовж країв чистим. Починайте згортати штрудель.

Спочатку згортайте всередину тісто з короткими краєчками, а потім скручуйте усе в штрудель. Аби начинка не "втекла", намагайтеся загортати її конвертом.

Далі перекладайте штрудель на пергамент та деко, зверху змажте десерт маслом. Він пропечеться до готовності за 40 хвилин. Після чого подавайте штрудель або як самостійну страву, або ж з морозивом чи вершками.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
18-05-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 428


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.