Урізноманітнити ваш великодній стіл допоможе шоколадна заварна паска. Її готують на основі кисломолочного сиру й присмачують цедрою та ваніллю.
Про це пише дієтологиня Світлани Фус в
Instagram.
Шоколадна заварна паскаІнгредієнти:
сир кисломолочний 5% - 500 г
яйця - 3 шт
тростинний цукор - 20 г
вершки 15% - 100 мл
молоко 2,5% - 100 мл
мелені горіхи - на свій смак
какао-порошок - 2 - 2,5 ст. л
апельсинова цедра - 4 ст. л
ваніль - на смак
Як приготуватиУсі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Заздалегідь вистеліть марлею форму для паски. Сир розітріть.
Яйця збийте з цукром, але не сильно, додайте ваніль, вершки й молоко. Все перемішайте.
Отриману суміш варіть на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. До кипіння доводити не треба.
Зніміть з вогню суміш, додайте половину какао-порошку і розмішайте. Змішайте сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додайте апельсинову цедру, половину какао-порошку, що залишилася, горіхи.
Отриману масу викладіть у форму для паски, поставте під гніт та помістіть у холодильник на 12 годин. Готову паску прикрасіть за бажанням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-04-2024, 02:00
0
1 013