RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Мереживні паски-крафіни: оригінальний рецепт до Великодня


Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан, тому неодмінно здивують родичів. Крім цього, її неймовірний смак і легка текстура не залишать нікого байдужим.

Про те, як готувати смачні паски-крафіни, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарну Instagram-сторінку anny.cooking.



Що потрібно для паски
Для того, щоб приготувати 3 повітряні і легкі паски-крафіни діаметром 13 см, вам необхідні такі інгредієнти:

Борошно - 410-420 г (400 г для тіста)
Молоко - 350 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 180 г (80 г для тіста і 100 г для начинки)
Сухі дріжджі - 10 г
Сметана - 40 г
Вершкове масло - 105 г
Сіль - дрібка
Ваніль - дрібка
Лимонна цедра - з 1 лимона
Мак - 250 г
3 круглі форми діаметром 13 см

Як готувати паски-крафіни
Для початку приготуйте опару: злегка підігрійте 100 мл молока і змішайте його з дріжджами, додайте ложку борошна з 400 г і ложку цукру з 80 г. Перемішайте компоненти і залиште опару на 10-15 хвилин. Заздалегідь дістаньте масло, щоб воно було м'яким.

Розбийте в іншу миску яйця, додайте решту цукру для тіста, ваніль, сіль, сметану, а також цедру лимона. Перемішайте інгредієнти і додайте опару і решту борошна для тіста.

Замісіть тісто і викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Додайте 25 г масла і вимішуйте тісто не менше 10 хвилин до однорідності і пружності, воно не має липнути до рук. Після цього перекладіть його до миски, накрийте і залиште на півтори-дві години підходити.

Для макової начинки перекладіть до каструлі мак, залийте 250 мл молока, додайте 100 г цукру і варіть 20-30 хвилин на невеликому вогні, щоб залишився лише мак. Після цього перебийте начинку блендером.

Тісто розділіть на 3 частини, розкачайте кожну і змастіть маслом. Після цього рівномірно розподіліть шар макової начинки, і згорніть тісто "трубочкою". Розріжте "трубочку" вздовж так, щоб з одного кінця вона була з'єднана.

Згорніть частини паски-крафіна спіраллю - скручуючи їх так, щоб тісто було всередині. Одну "спіраль" покладіть на іншу і перекладіть пасочки в форми.

Залиште майбутні крафіни ще на 40 хвилин. Протягом цього часу розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паски-крафіни 30 хвилин - після цього десерт до Великодня готовий.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
24-04-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 504


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.