RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ідеальна лазанья: рецепт класичної італійської страви


Ця італійська страва отримала свою неабияку популярність завдяки методу приготування (лазанью готують, чергуючи листи тіста з м'ясом), смаку і поживності. Хоча для лазаньї зазвичай використовують яловичий фарш, удосконалення рецепта лише покращує її смакові якості - крім цього, курячий фарш досить дієтичний.

Про те, як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом, пише РБК-Україна з посиланням на кулінарний сайт Shuba.



Що потрібно для лазаньї

Для того, щоб приготувати цю поживну страву італійської кухні, вам потрібні:

Листи для лазаньї - 8 шт.
Сир "Моцарела" - 250 г
Курячий фарш - 500 г
Цибуля -1 шт.
Олія - до смаження
Томати очищені у власному соку - 400 г
Борошно - 40 г
Часник - 1 зубчик
Молоко (жирність 2,5%) - 400 мл
Масло вершкове (жирність 73%) - 40 г
Мускатний горіх мелений - 5 г
Сіль - до смаку
Перець - до смаку
Прямокутна форма для запікання - невелика

Як готувати лазанью

Очистьте цибулю та подрібніть її. Розігрійте пательню з олією і обсмажте цибулю до легкої скоринки. Додайте фарш. Дуже важливо, щоб він був помірно вологим - від цього залежить насиченість смаку лазаньї. Тож, якщо фарш виділяє рідину, краще тушкувати його без кришки.

Після того, як фарш став білого кольору, додайте томати, сіль та перець. Часник очистьте, розчавіть і також додайте до фаршу. Готуйте все на середньому вогні 5-7 хвилин.

Поки готується фарш, натріть до окремої миски моцарелу і почніть готувати соус. Для приготування соусу насипте борошно до сухої каструлі, поставити на вогонь на декілька секунд, постійно перемішувати до появи світлого золотистого кольору.

Необхідно уважно слідкувати, аби борошно не підгоріло. Після цього додайте тепле масло і перемішайте суміш. Влийте до каструлі половину молока, обов'язково теплого - це дозволить уникнути грудочок.

Ретельно перемішайте суміш до однорідної консистенції, почекайте, поки соус стане густішим - і додайте решту молока і мускатний горіх. Після цього, варіть соус до загустіння.

Відповідно до рекомендацій виробника, попередньо відваріть листи лазаньї або ж використовуйте сухі - якщо так зазначено на упаковці.

Змастіть форму для запікання маслом чи олією, налийте трохи соусу і викладіть шар листів для лазаньї. Наступним викладіть шар фаршу, потім - натертий сир.

Полийте сир соусом і знову викладіть шар тіста. Повторіть цю послідовність, поки не закінчаться інгредієнти, останнім шаром має бути соус і сир.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте лазанью 35-40 хвилин. Зачекайте, поки лазанья трохи охолоне - і можна насолоджуватися стравою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-04-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 052


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.