RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Який вид вершкового масла найкорисніший: чому його треба їсти щодня


Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних страв та випічки. Хоча деякі дієтологи рекомендують обмежувати вживання цього продукту, але інші лікарі не рекомендують цього робити.

Просто треба розрізняти, яке масло є найкориснішим, а яке їсти не варто. Слід пам’ятати, що якісне масло отримане лише з натуральних молочних вершків, жирністю від 61,5% до 85%. А всі інші продукти – це маргарин, що насичений консервантами, емульгаторами та іншими домішками.



Тому такий продукт краще не їсти. А от вживання натурального вершкового масла принесе багато користі для організму.

Яка користь вершкового масла для здоров’я

- Продукт містить вітамін А, який вкрай необхідний для належної роботи щитовидної та надниркової залоз.
- У вершковому маслі є лауринова кислота, яка допомагає у лікуванні грибкових інфекцій.
- У продукті міститься лецитин, який знижує рівень поганого холестерину в крові.
- Через вміст антиоксидантів вершкове масло здатне боротися з вільними радикалами, які є причиною захворювання на рак.
- Містить в собі вітаміни Е, К та антиоксиданти, які зміцнюють судини, покращують їхню еластичність.
- Вершкове масло має велику частку лінолевої кислоти, що має протиракові властивості, нарощує м’язи та підвищує імунітет.
- Продукт здатен захищати від карієсу, зміцнює кістки та суглоби.
- Вершкове масло не зберігається на тілі у вигляді жирової тканини, бо є джерелом швидкої енергії.
- Продукт містить арахідонову кислоту, яка є ключовою для здоров’я та активності головного мозку.
- Масло здатне захищати молодих людей та осіб похилого віку від шлунково-кишкових інфекцій.

Яка шкода вершкового масла, кому не можна їсти

- Це висококалорійний продукт, тому з ним треба бути обережними тим, хто на дієті.
- Вершкове масло містить насичені жири тваринного походження, може бути важким для травлення.
- Продукт може підвищити рівень “поганого” холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
21-04-2024, 15:58
Коментарів 0 Переглядів 41 519

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.