Існує кілька способів засолювання сала. Найчастіше практикується сухий варіант, коли сало у ємності пересипають сіллю. Солять сало і в розсолі. Тут уже можна вибрати гарячий чи холодний спосіб.
Як засолити сало холодним способомПотрібно:
сало 2 кг;
вода 5 склянок;
сіль 1 склянка;
чорний мелений перець на смак;
часник до смаку;
лавровий лист на смак.
Як готуватиПочинати потрібно з приготування розсолу. Для цього потрібно у воді розчинити сіль, довести розчин до кипіння та дати охолонути до кімнатної температури.
У цей час готуємо пряну суміш. Подрібнюємо лавровий лист, змішуємо його з чорним меленим перцем і додаємо подрібнений або гранульований часник.
Сало нарізаємо невеликими шматками і натираємо кожен підготовленою пряною сумішшю.
Укладаємо сало в банку або миску, заливаємо розсолом і нещільно закриваємо кришкою.
Залишаємо заготовку в приміщенні при кімнатній температурі. Сало буде готове за тиждень.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-04-2024, 01:15
0
2 542