RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » 5 продуктів, від яких краще відмовитися для здоров'я серця: поради кардіолога


Британський кардіолог Ніл Шрінівасан назвав п'ять продуктів, які особливо шкідливі для здоров'я серця, пише The Telegraph.



"Хвороби серця та інсульт, як і раніше, залишаються головними вбивцями в західному світі, попри досягнення медицини. Ожиріння, діабет і малорухливий спосіб життя призводять до підвищення рівня холестерину, високого кров'яного тиску і резистентності до інсуліну. Усе це величезні проблеми сучасного життя", - зазначив кардіолог Ніл Срінівасан.

За його словами, в центрі всього цього - вільний доступ до продуктів харчування, які пройшли глибокий ступінь обробки. І ось продукти, які не входять до його кошика для покупок:

Пластівці на сніданок. Недавнє дослідження показало, що такі ультраоброблені продукти посилюють ризик розвитку високого кров'яного тиску. За словами доктора, ці продукти виробляються з використанням промислової обробки і часто містять такі добавки, як барвники, ароматизатори, емульгатори або консерванти.

Салямі. Як зазначив кардіолог, він щосили намагається уникати цих продуктів, а також м'ясних пирогів і ковбасних рулетів, тому що в них дуже багато насичених жирів. Червоне м'ясо і смажені продукти відомі тим, що підвищують рівень поганого холестерину. Ба більше, салямі та подібні продукти надмірно солоні, а надто багато натрію витягує воду назад у кровотік. Що більше води в наших кровоносних судинах, то вищим стає наш кров'яний тиск, збільшуючи ризик розвитку захворювань серця і системи кровообігу.

Чіпси. Кардіолог пояснив, що вживання занадто великої кількості цих продуктів сприяє не тільки ожирінню, а й атеросклерозу (потовщення або затвердіння артерій, спричинене накопиченням бляшок на внутрішній оболонці артерії, що можуть розірватися й спричинити серцеві напади).

Морозиво. Дослідження, проведене в Іспанії, показало зв'язок між продуктами з високим ступенем обробки і ризиком ранньої смерті.

Газовані напої. Надмірне споживання цукру з підсолоджених напоїв пов'язане з ризиком ожиріння, гіпертонії та діабету 2 типу, попередив лікар.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-04-2024, 09:56
Коментарів 0 Переглядів 1 668

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.