Поширена думка, згідно з якою розчинна кава створюється тільки з кавових зерен низької якості. Це помилка. Основа для продукту завжди є якісною.
"Але чим тоді пояснюється різниця в ціні?" – напевно запитають багато кавоманів. Відповідь проста: вартість залежить не від якості зерен, з яких робиться розчинна кава, а від технології її створення.
Усього є три види продукту: порошкоподібний, гранульований та сублімований. Останній зазвичай коштує дорожче.
Порошкоподібна розчинна каваЦей продукт робиться таким чином: спочатку відбуваються очищення, обсмажування та подрібнення зерен. На наступному етапі здійснюється обробка маси, що вийшла, водою високої температури.
Порошок заливається рідиною у ємностях під тиском. У результаті виходить ароматний екстракт.
Його піддають впливу низької температури та фільтрують. А потім проводиться сушіння гарячим повітрям.
Гранульована розчинна каваПерший етап – такий самий, як і в попередньому випадку. А ось потім порошок обробляється парою.
Сублімована розчинна каваПроводяться всі дії, що при створенні порошкоподібної кави. Проте різниця – у заключному етапі. Продукт сушиться не гарячим, а крижаним повітрям.
Далі здійснюється подрібнення маси, що вийшла. У результаті виходить якісний продукт.
Створення цього різновиду розчинної кави є дуже складним процесом. Цим і пояснюється висока ціна товару.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-04-2024, 02:00
0
2 536