RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Яка гречка найкорисніша: не варена і не обсмажена


Ароматна гречка - одна з найпопулярніших круп серед українців. Загальновідомо, що ця каша вкрай поживна і багата на вітаміни: не дарма її включають у дитяче та дієтичне харчування. Але не всі її види однаково добрі. Ми розібралися, яка гречка корисніша і як зберегти максимум вітамінів під час готування.



У чому користь гречки

Дієтологиня Людмила Гончарова в коментарі УНІАН зазначила, що гречка - продукт із "корисними" вуглеводами і низьким вмістом жиру. За словами лікарки, 100 грамів крупи містять 60 г вуглеводів, 10-12 г білків і близько 4 г рослинних жирів та Омега-6 жирних кислот.

Користь гречки полягає в тому, що серед інших злакових вона вирізняється низьким вмістом вуглеводів. За словами Людмили Гончарової, така каша особливо корисна для профілактики цукрового діабету. "Найбільше, на що страждає людство на сьогодні, - це переїдання вуглеводів. Тому що їм ніхто не сказав, що підшлункова залоза стільки не засвоює", - сказала Гончарова.

Щодо того, скільки гречки можна їсти за раз, Гончарова зазначила, що до 20 грамів вуглеводів на один прийом їжі - середньостатистична норма. Йдеться про орієнтовно про 1,5 столових ложок гречки в сухому вигляді або 2,5 ложки. у відвареному

Який вид гречки найкорисніший

Експертка наголосила, що гречка містить багато корисних мікроелементів, зокрема, йод, селен і молібден. Однак під час обсмажування та варіння ці речовини руйнуються. Тому для максимальної користі варто брати несмажену (зелену) гречку і запарювати її теплою водою на ніч. Ось яка гречка найкорисніша - зелена і запарена.

Дієтолог Людмила Гончарова рекомендує запарювати гречку з вечора і їсти на сніданок. Заливати крупу треба не киплячою, а теплою водою. Експертка рекомендує їсти таку кашу із зеленим салатом і оливковою або конопляною олією.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-04-2024, 14:56
Коментарів 0 Переглядів 1 862

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.