RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Ароматна гречка - одна з найпопулярніших круп серед українців. Загальновідомо, що ця каша вкрай поживна і багата на вітаміни: не дарма її включають у дитяче та дієтичне харчування. Але не всі її види однаково добрі. Ми розібралися, яка гречка корисніша і як зберегти максимум вітамінів під час готування.



У чому користь гречки

Дієтологиня Людмила Гончарова в коментарі УНІАН зазначила, що гречка - продукт із "корисними" вуглеводами і низьким вмістом жиру. За словами лікарки, 100 грамів крупи містять 60 г вуглеводів, 10-12 г білків і близько 4 г рослинних жирів та Омега-6 жирних кислот.

Користь гречки полягає в тому, що серед інших злакових вона вирізняється низьким вмістом вуглеводів. За словами Людмили Гончарової, така каша особливо корисна для профілактики цукрового діабету. "Найбільше, на що страждає людство на сьогодні, - це переїдання вуглеводів. Тому що їм ніхто не сказав, що підшлункова залоза стільки не засвоює", - сказала Гончарова.

Щодо того, скільки гречки можна їсти за раз, Гончарова зазначила, що до 20 грамів вуглеводів на один прийом їжі - середньостатистична норма. Йдеться про орієнтовно про 1,5 столових ложок гречки в сухому вигляді або 2,5 ложки. у відвареному

Який вид гречки найкорисніший

Експертка наголосила, що гречка містить багато корисних мікроелементів, зокрема, йод, селен і молібден. Однак під час обсмажування та варіння ці речовини руйнуються. Тому для максимальної користі варто брати несмажену (зелену) гречку і запарювати її теплою водою на ніч. Ось яка гречка найкорисніша - зелена і запарена.

Дієтолог Людмила Гончарова рекомендує запарювати гречку з вечора і їсти на сніданок. Заливати крупу треба не киплячою, а теплою водою. Експертка рекомендує їсти таку кашу із зеленим салатом і оливковою або конопляною олією.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-04-2024, 14:56
Коментарів 0 Переглядів 1 938

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.