У піст під забороною багато продуктів, тому приготувати смачну та солодку випічку досить складно. Але є перевірені рецепти, які не потребують масла, яєць чи молока.
Як приготувати ніжне пісочне печиво з найпростіших інгредієнтів, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на
"Філіжанку кави".
Що вам знадобиться:
Борошно - 3 столових ложки
Вода - 1 стакан
Олія - 0,5 стакана
Цукор - 1 столова ложка
Сіль - 0,5 чайної ложки
Сода гашена - 0,5 чайної ложки
Варення або джем - до вашого смаку
Як готувати пісочне печиво
Візьміть велику миску та змішайте цукор з сіллю, додайте воду, поступово насипайте борошно та замішуйте еластичне тісто. Додайте гашену соду та добре вимішайте.
Готове тісто розкачайте та вирізайте печиво довільної форми, яка вам подобається. Можна зробити різне - квіточки з діркою, кружечки, квадратики. Але робіть так, щоб було місце для варення.
Готове печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Нагріваємо духовку до 170-180 градусів та відправляємо печиво випікатися - на 15 хвилин. Слідкуйте за часом, бо якщо перетримати у духовці, печиво буде твердим.
Коли печиво трохи вистигне, додайте до нього улюблений джем чи варення.
Смачного!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-04-2024, 01:00
1
1 193