RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ці залишки продуктів категорично не треба викидати: їх можна використати повторно


Скорочення харчових відходів є розумною ідеєю не тільки для планети, але й для вашого бюджету. Певні харчові відходи не варто викидати, адже їх можна використати повторно.

Про це йдеться на сайті Martha stewart.



Шматочки хліба
Залишки черствого або підсохлого хліба можна перетворити на панірувальні сухарі. Розріжте залишки хліба, лавашів, рогаликів і булочок на менші шматочки, а потім покладіть їх у пакет доки у вас не буде достатньо шматочків для панірувальних сухарів.

Додавання цільнозернового хліба або з насіння робить суміш сухарів цікавішою.

Покладіть шматочки хліба в кухонний комбайн і збивайте, поки не отримаєте бажаного розміру сухарів. Щоб підсилити смак, можна додати трави.

Залишки зелені
Часто залишаються залишки свіжої зелені, тому їх не варто викидати, а правильно використати.

Досвідчені кухарі використовують всі частини трав для приготування їжі, включно з м’якими стеблами - просто наріжте їх.

Свіжі трави, такі як розмарин можна подрібнити та змішати з оливковою олією.

Шкірка пармезану
Коли ви натерли весь сир, то можна використати ще й шкірку, що залишилася. Це дозволить додати глибини смаку всім видам страв.

Зберігайте шкірку в пакеті в холодильнику, а потім додайте її в каструлю, коли будете щось готувати.

Овочі
Якщо ви маєте залишки овочів, які не встигнете використати, то подовжте їм життя. З них можна приготувати салат або овочеве рагу.

Що варто робити
Щоб не доводилося викидати їжу, потрібно здійснювати осмислені покупки в магазині. Не варто брати їжу із запасом.

Потрібно купувати рівно стільки продуктів, скільки ви і ваша сім'я зможе з'їсти. Адже може бути так, що ви просто не встигнете вжити усі продукти до того, як вийде термін придатності.

До того ж свіжі продукти набагато корисніші, ніж ті, які ми вже зберігаємо протягом певного часу.

Не забивайте свій холодильник і шафи непотрібними продуктами. Єдиний випадок, коли можна купувати продукти із запасом, це коли ви точно впевнені, що вони не зіпсуються.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
5-04-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 792

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.