RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Скорочення харчових відходів є розумною ідеєю не тільки для планети, але й для вашого бюджету. Певні харчові відходи не варто викидати, адже їх можна використати повторно.

Про це йдеться на сайті Martha stewart.



Шматочки хліба
Залишки черствого або підсохлого хліба можна перетворити на панірувальні сухарі. Розріжте залишки хліба, лавашів, рогаликів і булочок на менші шматочки, а потім покладіть їх у пакет доки у вас не буде достатньо шматочків для панірувальних сухарів.

Додавання цільнозернового хліба або з насіння робить суміш сухарів цікавішою.

Покладіть шматочки хліба в кухонний комбайн і збивайте, поки не отримаєте бажаного розміру сухарів. Щоб підсилити смак, можна додати трави.

Залишки зелені
Часто залишаються залишки свіжої зелені, тому їх не варто викидати, а правильно використати.

Досвідчені кухарі використовують всі частини трав для приготування їжі, включно з м’якими стеблами - просто наріжте їх.

Свіжі трави, такі як розмарин можна подрібнити та змішати з оливковою олією.

Шкірка пармезану
Коли ви натерли весь сир, то можна використати ще й шкірку, що залишилася. Це дозволить додати глибини смаку всім видам страв.

Зберігайте шкірку в пакеті в холодильнику, а потім додайте її в каструлю, коли будете щось готувати.

Овочі
Якщо ви маєте залишки овочів, які не встигнете використати, то подовжте їм життя. З них можна приготувати салат або овочеве рагу.

Що варто робити
Щоб не доводилося викидати їжу, потрібно здійснювати осмислені покупки в магазині. Не варто брати їжу із запасом.

Потрібно купувати рівно стільки продуктів, скільки ви і ваша сім'я зможе з'їсти. Адже може бути так, що ви просто не встигнете вжити усі продукти до того, як вийде термін придатності.

До того ж свіжі продукти набагато корисніші, ніж ті, які ми вже зберігаємо протягом певного часу.

Не забивайте свій холодильник і шафи непотрібними продуктами. Єдиний випадок, коли можна купувати продукти із запасом, це коли ви точно впевнені, що вони не зіпсуються.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
5-04-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 849

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.