RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як посмажити ідеальну картоплю: 8 корисних порад


Тих, хто не любить хрумкої, золотистої і ароматної смаженої картоплі, майже немає. Однак не у всіх гурманів вона виходить ідеальною. У когось вона злипається, у когось вона не пропікається, а хтось, щоб не робив, не може досягти хрумкої скоринки.



Є основні моменти, на які треба звертати увагу під час смаження:

Колір шкірки
Вода
Волога
Борошно
Вершкове масло
Порція
Сковорода
Соняшникова олія

Колір шкірки
Деякі особливо не замислюються про те, яку картоплю використовують під час смаження. Адже далеко не всі сорти однаково підходять для такого типу обробки. Якщо ви не експерт з визначення сорту, можна просто орієнтуватися на відтінок шкірки. Нам підходять бульби з жовтим або червоним кольором.

Вода
Якщо ви хоча б чверть години потримаєте подрібнену картоплю в холодній воді, то ви здивуєтеся, наскільки якісною та гідною вийде страва.

Волога
Попри той факт, що картопля має якийсь час побути у воді, у мокрому вигляді на сковорідку її відправляти в жодному разі не можна. Тому кожен шматочок потрібно заздалегідь обсушити.

Борошно
Не всі знають про те, що невелика кількість борошна, яку ми додаємо під час смаження, зможе допомогти у формуванні скоринки.

Вершкове масло
Приблизно така сама функція і у вершкового масла. Його заведено вводити ближче до кінця. Також варто відзначити, що смак картоплі стане трохи ніжнішим.

Порція
В ідеалі картопля повинна розташовуватись на сковороді строго в один шар. Це забезпечить найбільш ідеальний варіант обсмажування. Однак при приготуванні страви на всю сім’ю такого стандарту дотримуватись складно. Тому намагайтеся використовувати не більше двох шарів картоплі за один раз.

Сковорода
Найкраще вибирати посуд із досить товстим дном. При цьому борти краще брати високі. У такому разі смаження відбувається більш рівномірно та якісно.

Соняшникова олія
Смажте картоплю виключно на рафінованій олії. Вона може бути будь-якою залежно від ваших уподобань. Однак важливою умовою є об’єм: олії має бути багато.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-03-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 988

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.