RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Тих, хто не любить хрумкої, золотистої і ароматної смаженої картоплі, майже немає. Однак не у всіх гурманів вона виходить ідеальною. У когось вона злипається, у когось вона не пропікається, а хтось, щоб не робив, не може досягти хрумкої скоринки.



Є основні моменти, на які треба звертати увагу під час смаження:

Колір шкірки
Вода
Волога
Борошно
Вершкове масло
Порція
Сковорода
Соняшникова олія

Колір шкірки
Деякі особливо не замислюються про те, яку картоплю використовують під час смаження. Адже далеко не всі сорти однаково підходять для такого типу обробки. Якщо ви не експерт з визначення сорту, можна просто орієнтуватися на відтінок шкірки. Нам підходять бульби з жовтим або червоним кольором.

Вода
Якщо ви хоча б чверть години потримаєте подрібнену картоплю в холодній воді, то ви здивуєтеся, наскільки якісною та гідною вийде страва.

Волога
Попри той факт, що картопля має якийсь час побути у воді, у мокрому вигляді на сковорідку її відправляти в жодному разі не можна. Тому кожен шматочок потрібно заздалегідь обсушити.

Борошно
Не всі знають про те, що невелика кількість борошна, яку ми додаємо під час смаження, зможе допомогти у формуванні скоринки.

Вершкове масло
Приблизно така сама функція і у вершкового масла. Його заведено вводити ближче до кінця. Також варто відзначити, що смак картоплі стане трохи ніжнішим.

Порція
В ідеалі картопля повинна розташовуватись на сковороді строго в один шар. Це забезпечить найбільш ідеальний варіант обсмажування. Однак при приготуванні страви на всю сім’ю такого стандарту дотримуватись складно. Тому намагайтеся використовувати не більше двох шарів картоплі за один раз.

Сковорода
Найкраще вибирати посуд із досить товстим дном. При цьому борти краще брати високі. У такому разі смаження відбувається більш рівномірно та якісно.

Соняшникова олія
Смажте картоплю виключно на рафінованій олії. Вона може бути будь-якою залежно від ваших уподобань. Однак важливою умовою є об’єм: олії має бути багато.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-03-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 046

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.