RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Основа раціону - овочі і фрукти: лікарка-дієтолог з Чернівців розповіла, від чого не варто відмовлятися у піст



Під час посту сплануйте індивідуальний план харчування, якщо стан вашого здоров’я вимагає іншого раціону.

Від чого не варто відмовлятися у піст, розповідає Мирослава БЕРЕЗОВА, лікарка-дієтолог Чернівецької обласної лікарні.




"Основу раціону в цей час становлять овочі і фрукти як у свіжому вигляді, так і у вигляді страв, а також морожені та сухофрукти. Їжа має бути простою, але різноманітною! Не варто відмовлятися від коренеплодів, круп і бобових, різних солінь, грибів, горіхів, сірого та чорного хліба, сушок і сухарів", – радить Мирослава Березова.
 
Що ще обов’язково має бути в раціоні під час посту.

Овочі та фрукти: варені, тушковані, запечені – мають стати основою вашого харчування. Нехай на вашому столі будуть морква, картопля, буряк, квашена капуста і огірки. Не забувайте про кукурудзу, горошок, яблука, гранат, банани і цитрусові. Що різноманітніше, то краще.

Каші мають стати ще однією важливою складовою вашого раціону. Готувати їх слід тільки на воді, і доведеться обійтися без додавання масла.

Гриби та бобові – рослинні джерела білку. Це і продукти із сої: соєве м’ясо і сир тофу, і звичні нам квасоля, горох, сочевиця, зелений горошок.

Чай, трав’яні відвари, морси й киселі пити можна і треба. А ось каву краще обмежити.

Що їсти

На сніданок

Можна варити каші на воді. Із закусок підійдуть солоні і мариновані овочі, квашена капуста, салати з овочів або коренеплодів. Заправляти салат можна лимонним соком, гірчичним або імбирним соусом. Олії – оливкова, кунжутна, арахісова.

На обід

На перше можна варити овочеві супи з додаванням круп, грибний суп, супи з бобових, пісні капусняк або борщ. На друге – картопля у всіх видах, тушковані або варені овочі, овочеве рагу, тушковані гриби, консервовані бобові або кукурудза, страви з квасолі або сочевиці, крупи з овочами або сухофруктами.

На десерт

Фруктові пюре або печені яблука, киселі або соки. Не забуваємо про горіхи, мигдаль, халву.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Леся Токарюк
25-03-2024, 17:28
Коментарів 0 Переглядів 3 631

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.