RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Під час посту сплануйте індивідуальний план харчування, якщо стан вашого здоров’я вимагає іншого раціону.

Від чого не варто відмовлятися у піст, розповідає Мирослава БЕРЕЗОВА, лікарка-дієтолог Чернівецької обласної лікарні.




"Основу раціону в цей час становлять овочі і фрукти як у свіжому вигляді, так і у вигляді страв, а також морожені та сухофрукти. Їжа має бути простою, але різноманітною! Не варто відмовлятися від коренеплодів, круп і бобових, різних солінь, грибів, горіхів, сірого та чорного хліба, сушок і сухарів", – радить Мирослава Березова.
 
Що ще обов’язково має бути в раціоні під час посту.

Овочі та фрукти: варені, тушковані, запечені – мають стати основою вашого харчування. Нехай на вашому столі будуть морква, картопля, буряк, квашена капуста і огірки. Не забувайте про кукурудзу, горошок, яблука, гранат, банани і цитрусові. Що різноманітніше, то краще.

Каші мають стати ще однією важливою складовою вашого раціону. Готувати їх слід тільки на воді, і доведеться обійтися без додавання масла.

Гриби та бобові – рослинні джерела білку. Це і продукти із сої: соєве м’ясо і сир тофу, і звичні нам квасоля, горох, сочевиця, зелений горошок.

Чай, трав’яні відвари, морси й киселі пити можна і треба. А ось каву краще обмежити.

Що їсти

На сніданок

Можна варити каші на воді. Із закусок підійдуть солоні і мариновані овочі, квашена капуста, салати з овочів або коренеплодів. Заправляти салат можна лимонним соком, гірчичним або імбирним соусом. Олії – оливкова, кунжутна, арахісова.

На обід

На перше можна варити овочеві супи з додаванням круп, грибний суп, супи з бобових, пісні капусняк або борщ. На друге – картопля у всіх видах, тушковані або варені овочі, овочеве рагу, тушковані гриби, консервовані бобові або кукурудза, страви з квасолі або сочевиці, крупи з овочами або сухофруктами.

На десерт

Фруктові пюре або печені яблука, киселі або соки. Не забуваємо про горіхи, мигдаль, халву.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Леся Токарюк
25-03-2024, 17:28
Коментарів 0 Переглядів 3 698

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.