Дуже багатьох цікавить, що буде, якщо відмовитися від цукру взагалі. Виявляється, можуть відбутися чотири несподівані зміни.
Перша велика зміна - завдяки відсутності в раціоні доданого цукру в організмі може знизитися загальний рівень запалення, а це може стати причиною зменшення ризику виникнення серцевих захворювань, розповіла дієтолог з питань харчування та настрою Ліндсі Делк виданню
Best Life.
Друга несподівана зміна - здоров'я печінки може покращитися. Доктор медичних наук Френк Ху сказав, що цей орган людини метаболізує цукор, так само як алкогольні напої, і перетворює харчові вуглеводи на жир. "З часом це може призвести до більшого накопичення жиру, що може перерости в жирову хворобу печінки", - попередив учений.
Третя можлива велика зміна - людина між прийомами їжі може почуватися більш ситою. Відомий дієтолог Alkamind Деріл Джоффр заявив, що цукор впливає на гормони голоду - грелін і лептин. "Коли рівень інсуліну підвищується через вживання цукру, дія цих двох гормонів зводиться нанівець, тож ви продовжуєте відчувати голод і ніколи не почуваєтеся задоволеним", - поділився він.
Четверта позитивна зміна - можливе поліпшення якості сну. За словами доктора медичних наук і дипломованого дієтолога Ліндсі Мелоун, якщо людина впродовж дня перебуває "на американських гірках" рівня цукру, то це буде тривати й усю ніч.
"Коли ви опускаєтеся занадто низько, ваше тіло виділяє кортизол (гормон стресу, - Ред.), щоб допомогти відновити рівень цукру в крові. Це може призвести до переривання сну", - пояснила експерт.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-03-2024, 00:15
0
2 216