Промислові сосиски однозначно належать до шкідливої їжі, якої варто уникати, адже більшість із них містить консерванти та надмірну кількість солі. Натомість домашні сосиски є корисними, якщо приготувати їх за правильним рецептом.
Про те, як приготувати корисні сосиски,
розповідає дієтолог Світлана Фус в Instagram.
Як приготувати корисні сосиски
З даних інгредієнтів виходить 12 сосисок середнього розміру.
Інгредієнти:
куряче філе або готовий фарш - 500 г
цибуля - 1 шт. середнього розміру
яйце - 1 шт.
часник - 2 зубчики
гірчиця в зернах - за бажанням
спеції - вибирайте без солі та цукру в складі
молоко - 50-100 мл (суміш не має бути зарідкою)
масло - 30 г
сік буряка - якщо бажаєте, щоб сосиски були рожевого кольору
Як приготувати
Наріжте курятину кубиками та покладіть в чашу блендера. Додайте яйце, цибулю, часник, масло та сік буряка. Збийте усе до однорідної суміші. Цю масу посоліть, поперчіть, додайте молоко та інші спеції. За бажанням можна додати гірчицю в зернах.
Помістіть суміш в кондитерський мішок або просто сформуйте ложкою сосиски на харчовій плівці. Обгорніть та зав’яжіть кожну сосиску окремо. Сосиски відварюйте в киплячій воді протягом 15 хв. За бажанням можна легенько підсмажити готові сосиски на сухій пательні.
Ті сосиски, що залишилися - заморозьте у плівці. Або скористайтеся спеціальною силіконовою формою для сосисок.
Приклад обіду з сосисками:
гречана каша в готовому вигляді 120-150 г
сосиски 3 - 4 шт.
овочевий салат, заправлений олією - 200-250 г
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-03-2024, 01:00
0
1 038