У яких продуктах найбільше холестерину: ми їмо їх щодня

новини / Здоров'я
2 848
0

Холестерин є жироподібною речовиною, яка відіграє важливу роль у нашому організмі, зокрема, є необхідною для побудови клітинних мембран та вироблення деяких гормонів. Однак вживати продукти з холестерином потрібно в обмеженій кількості, оскільки надлишок може викликати проблеми зі здоров'ям.

У яких продуктах, які ми їмо щодня, найбільше холестерину, розповідає дієтолог Ольга Безугла в Instagram.



Для чого організму потрібен холестерин


За словами фахівця, наш організм дійсно потребує холестерину для формування здорових клітин. Важливо знати, що більша частина необхідного нам холестерину виробляється самим організмом, і лише невелика частина має надходити з їжі.

Надлишок холестерину, зокрема ліпопротеїнів низької щільності (LDL, або "поганого" холестерину), може сприяти розвитку серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт міокарда та інсульт.

Основну увагу в раціоні варто зосередити на обмеженні споживання насичених і трансжирів, оскільки вони можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину і відповідно, ризик розвитку проблем зі здоров'ям.

У яких продуктах дуже багато холестерину


Насичені жири зазвичай знаходяться в продуктах тваринного походження, таких як м'ясо та молочні продукти, а також у деяких рослинних жирах, наприклад, у кокосових олій.

А ось трансжири містяться в перероблених харчових продуктах, таких як маргарин, фастфуд, солодощі та випічка.

Кількість холестерину на 100 г продукту
Варені раки - 137 мг
Печінка смажена яловича - 381 мг
Смажені кальмари - 260 мг
Яєчний омлет - 313 мг
Круасан з яйцем, сиром та шинкою - 140 мг
Телячі мізки - 3100 мг
Топлене масло - 256 мг
Креветки - 323 мг
Шоколадний мус - 140 мг
Смажена телятина - 135 мг

Ольга Безугла радить замість трансжирів у раціон продукти, багаті на ненасичені жири, такі як:
Авокадо
Баклажани
Оливкова олія
Вівсяні висівки
Квасоля
Лосось
Чорниця
Часник

"Ці продукти сприяють підтримці здоров’я серцево-судинної системи, зокрема завдяки вмісту ненасичених жирів, які можуть допомогти знизити рівень "поганого" холестерину (LDL) і підвищити "хороший" холестерин (HDL)", - пояснює дієтолог.

Вона наголошує, що хоча холестерин є важливою речовиною для організму, ключовим для здоров'я серцево-судинної системи є контроль споживання насичених і трансжирів, а не лише обмеження загальної кількості холестерину в раціоні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують