Ранні овочі вже почали з'являтися на українських прилавках магазинів. Та чи безпечно їх вживати?
На це питання
відповідає кулінарна блогерка Дарина Дорошкевич.
Які овочі можна вживати ранньою весною
За словами експертки, можна з легкістю вживати овочі, які переносять весняні морози. До них належать:
– Шпинат
– Редиска
– Зелена цибуля
– Черемша
Дорошкевич нагадала всім українцям, що черемшу треба купувати обережніше в бабусь на базарі. Бо черемша - це рослина, занесена в Червону Книгу. Бабусі часто виривають її з цибулинками, чим унеможливлюють її подальше розмноження. Так черемша з часом може зникнути.
"Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі - обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи", - зауважила блогерка.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
19-03-2024, 01:45
0
1 753