RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


У магазинах можна придбати салатний мікс, який є чудовим рішенням, коли потрібно швидко приготувати салат. Однак, часто у всіх виникає питання, чи потрібно мити запаковану зелень.

Про це йдеться на сайті Martha Stewart.



Що означає попередньо вимитий
Продукт, який був попередньо вимитий, означає, що виробник вимив його, щоб видалити ґрунт.

У деяких випадках безпечний харчовий дезінфікуючий засіб можуть додати до води під час миття. Дезінфікуючий засіб призначений для запобігання поширенню бактерій.

Чи потрібно мити таку зелень
Незважаючи на те, що виробники запевняють, що продукт вже промитий і його можна одразу їсти, все ж варто його ще раз добре промити. В різних салатах в герметичних упакованнях можуть бути бактерії.

Навіть якщо салати правильно зберігаються і транспортуються, зараження може статися ще на початковому етапі - коли листя готують до фасування.

Хоча поліетиленові пакети дуже зручні, але вони неекологічні, адже забезпечують салатам вологе і анаеробне середовище. А це сприяє швидкому розмноженню бактерій.

Як правильно вибирати готові салати
Під час вибору готового салатного міксу, варто пам'ятати про такі нюанси:

– найкраще обирати пакети, а не пластикові коробки, тому що вони менше запотівають
– щойно дістанетеся додому з магазину, одразу відкрийте пакет і зберігайте листя у відкритій коробці чи упакованні
– листя не повинне бути вологим, воно має мати яскравий колір

Чим корисний салат
Листя салату і сирі овочі є чудовим джерелом натуральної клітковини, яка необхідна для нашого організму.

Адекватне споживання клітковини допомагає при схудненні і підтримці нормальної ваги. Також клітковина нормалізує роботу кишківника і допомагає в профілактиці шлунково-кишкових захворювань.

Салат відрізняється гранично низькою калорійністю, а тому його можна сміливо додавати до будь-якого приймання їжі.

Через гранично низьку калорійність багато хто вважає, що салат можна їсти досхочу. Але це не так. Через надлишок клітковини може з'явитися здуття живота, спазми в шлунку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
19-03-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 653

Теги -

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.