RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Високий рівень цукру в крові здатен завдавати серйозної шкоди всім системам організму і провокувати безліч хвороб. Підвищений рівень глюкози в крові призводить до руйнування стінок судин, ожиріння, розвитку діабету і серцевих захворювань. Щоб запобігти цим проблемам, лікарі рекомендують зменшити споживання чи взагалі виключити зі свого раціону низку продуктів. Розповідаємо, які продукти провокують підвищення цукру в крові, руйнування судин і ще низку небезпечних захворювань.



Які продукти треба виключити зі свого раціону, щоб запобігти небезпечним хворобам

Солодкі газовані напої. На пляшку цього напою припадає до 12 чайних ложок цукру. Якщо регулярно вживати таку воду, це може спровокувати інсулінову резистентність – стан, коли клітини не реагують на інсулін. Що є дуже небезпечно для здоров’я, бо інсулін відповідає за засвоєння організмом природних цукрів.

Білий хліб та випічка. Ці продукти мають високий глікемічний індекс, тому здатні в рази підвищувати цукор в крові. А це може спровокувати захворювання на діабет, ожиріння, тромбоз і проблеми з серцем. Краще вживати чорний хліб або випічку з цільного зерна. Ці продукти багаті на рослинну клітковину, яка уповільнює всмоктування цукру.

Консервовані фрукти та соки. Такі продукти містять багато цукру, який одразу ж впливає на підвищення глюкози в крові. Краще вживати фрукти і ягоди у свіжому або замороженому вигляді.

Овочі з високим вмістом крохмалю. Так, може здатися дивним, але до цього переліку потрапили картопля, кукурудза, морква і буряк. Під час вживання цих овочів відбувається викид глюкози у кров. Тому їх треба їсти у помірних дозах і комбінувати з білковими продуктами.

Жирне м'ясо, сосиски, ковбаси. Баранина, свинина, ковбасні вироби багаті на тваринні жири, які підвищують рівень інсуліну в крові. Тому краще замінити таке м’ясо на яловичину, кролятину, курятину та індичатину.

Алкоголь. Насамперед слабоалкогольні газовані напої містять багато цукру, тому не варто ними зловживати. До того ж вони впливають на порушення вироблення інсуліну підшлунковою залозою. Якщо є ризики захворювання на діабет, тоді алкоголь взагалі не можна вживати, він здатен викликати різкий стрибок цукру в крові.

Готові соуси. Такі продукти містять багато доданих цукрів та консервантів. Кетчуп, майонез, соєвий соус краще замінити на соуси власного приготування, додавши до заправок лимон, зелень та спеції.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-03-2024, 22:58
Коментарів 0 Переглядів 1 885

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.