3 дивовижні добавки до кави, які знизять рівень холестерину в крові

новини / Здоров'я
6 962
0

Кава - улюблений ранковий напій багатьох людей, але мало хто знає, що додавання певних інгредієнтів може перетворити чашку кави на еліксир.

Видання She finds пише, що існує безліч шкідливих інгредієнтів для кави, яких краще уникати, але є і кілька корисних добавок, які допоможуть з легкістю пити каву щоранку і згодом зроблять диво для здоров'я серця.



Ліза Ендрюс, докторка медичних наук, дієтологиня-терапевтка, розповіла, що такі інгредієнти, як вівсяне молоко, кориця і навіть какао, можуть врятувати ваше серце.

Вівсяне молоко

Вівсяне молоко - це не тільки смачна рослинна альтернатива коров'ячому молоку і шкідливим вершкам, а й потужний засіб для зниження рівня холестерину і, своєю чергою, зміцнення здоров'я серця, каже Ендрюс.

"У ньому міститься розчинна клітковина, яка може сприяти зниженню рівня холестерину", - каже дієтолог.

Комерційне вівсяне молоко, що містить 2 грами клітковини на порцію, значно збільшує денну норму клітковини, необхідної для здоров'я серця.

Какао

Ендрюс каже, що додавання какао до кави може стати чудовою ідеєю, якщо ви хочете зміцнити здоров'я серця.

"Какао - джерело антиоксидантів, а також клітковини", - каже вона. "Столова ложка какао містить 2 грами харчових волокон, але його користь не обмежується цим. Дослідження показують, що регулярне вживання какао в молоці може знизити рівень "поганого" холестерину і підвищити рівень "хорошого".

Для того, щоб отримати корисний для серця заряд бадьорості, досить просто додати ложку какао-порошку в чашку кави.

Кориця

Додавання до кави дрібки кориці не тільки додає їй тепла й аромату, а й забезпечує захист серця.

"Кориця містить антиоксиданти, які можуть допомогти знизити запалення і рівень холестерину", - розповіла Ендрюс.

Дослідження з використанням екстракту кориці показали позитивні результати в зниженні рівня холестерину. Крім того, було показано, що екстракт кориці знижує рівень глюкози, інсуліну і холестерину у людей з підвищеним рівнем глюкози в сироватці крові, що ще більше підкреслює його потенціал як інгредієнта, корисного для серця. Крім того, він може навіть прискорити ваш метаболізм.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
20 335
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
13 866
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
12 915
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
9 075
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 622
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
8 219
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
7 919
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
6 684
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 656
На Прикарпатті чоловік знайшов два гігантські білі гриби
6 092


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.