RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Спеції, або ж приправи, які ми додаємо до м'яса, залежно від їхнього комбінування можуть надати неповторного смаку або повністю зіпсувати страву. Однак іноді вони ще й негативно впливають на здоров'я.



Які приправи не варто додавати до м'яса

Хоча всі ці спеції часто додають під час приготування, їх надмірна кількість може зіпсувати смак та негативно вплинути на здоров'я.

Мускатний горіх

Ця досить популярна приправа для м'яса містить сполуку під назвою міристицин, яка у великих дозах може бути токсичною. Споживання занадто великої кількості мускатного горіха може викликати такі симптоми, як нудота, запаморочення та галюцинації.

Кориця

Хоча її не так часто використовують, як мускатний горіх, споживання великої кількості кориці може спричинити пошкодження печінки та негативно вплинути на роботу серця.

Часник

Вживання великої кількості часнику може взаємодіяти з ліками, що розріджують кров, і збільшити ризик кровотечі.

Каєнський перець

Окрім гостроти, каєнський перець може викликати травний дискомфорт і навіть подразнення шлунково-кишкового тракту при надмірному вживанні.

Чилі

Ефект від чилі такий самий, як і від каєнського перцю. Хоча ці відчуття можуть не становити серйозної загрози для здоров'я, вони, безумовно, можуть бути неприємними й сприяти виникненню проблем з травленням, якщо ними зловживати.

Як додавати спеції - поради

Спеції та трави слід використовувати для підсилення природного смаку їжі, а не для його маскування чи затушовування.
Багато приправ і спецій можуть доповнювати страву та один одного, але будьте обережні у їхньому поєднанні. Не використовуйте занадто багато за один раз.
Використовуйте суху ложку, щоб набрати необхідну порцію.
Не висипайте приправи з контейнера безпосередньо в каструлю. Пара, що підіймається, може зменшити ефективність спецій або трав, що залишилися в банці, або призвести до того, що вони злипнуться або зіпсуються швидше.
Розчавіть в руці листяні трави, такі як орегано, чебрець або базилік, перед використанням для швидшого розкриття аромату.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-03-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 005

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.