5 приправ, які в жодному разі не можна додавати до м'яса

новини / Смачні рецепти
1 391
0

Спеції, або ж приправи, які ми додаємо до м'яса, залежно від їхнього комбінування можуть надати неповторного смаку або повністю зіпсувати страву. Однак іноді вони ще й негативно впливають на здоров'я.



Які приправи не варто додавати до м'яса

Хоча всі ці спеції часто додають під час приготування, їх надмірна кількість може зіпсувати смак та негативно вплинути на здоров'я.

Мускатний горіх

Ця досить популярна приправа для м'яса містить сполуку під назвою міристицин, яка у великих дозах може бути токсичною. Споживання занадто великої кількості мускатного горіха може викликати такі симптоми, як нудота, запаморочення та галюцинації.

Кориця

Хоча її не так часто використовують, як мускатний горіх, споживання великої кількості кориці може спричинити пошкодження печінки та негативно вплинути на роботу серця.

Часник

Вживання великої кількості часнику може взаємодіяти з ліками, що розріджують кров, і збільшити ризик кровотечі.

Каєнський перець

Окрім гостроти, каєнський перець може викликати травний дискомфорт і навіть подразнення шлунково-кишкового тракту при надмірному вживанні.

Чилі

Ефект від чилі такий самий, як і від каєнського перцю. Хоча ці відчуття можуть не становити серйозної загрози для здоров'я, вони, безумовно, можуть бути неприємними й сприяти виникненню проблем з травленням, якщо ними зловживати.

Як додавати спеції - поради

Спеції та трави слід використовувати для підсилення природного смаку їжі, а не для його маскування чи затушовування.
Багато приправ і спецій можуть доповнювати страву та один одного, але будьте обережні у їхньому поєднанні. Не використовуйте занадто багато за один раз.
Використовуйте суху ложку, щоб набрати необхідну порцію.
Не висипайте приправи з контейнера безпосередньо в каструлю. Пара, що підіймається, може зменшити ефективність спецій або трав, що залишилися в банці, або призвести до того, що вони злипнуться або зіпсуються швидше.
Розчавіть в руці листяні трави, такі як орегано, чебрець або базилік, перед використанням для швидшого розкриття аромату.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.