Найбільшу небезпеку несе свіжа риба, тому готувати її треба при температурі за 60 градусів, тоді паразити через 30 сек помирають. Яка риба є найбільшою небезпекою, розповіла гастроентеролог Алла Курилець на сторінці "Доказові батьки" у
Facebook.
Яка риба є небезпечною для здоров'яРічкова (коропові породи): лящ, карась, короп, лінь
Лосось фермерський, морський лящ, арктичний голець, тиляпія, анчоус, осетрина.
В якій рибі можуть бути важкі метали:
Ртуть може бути в скумбрії, тунці, карасі, щуці, окуні.
Свинець може бути в карасі, окуні, лящі.
Антибіотики у форелі та сьомзі.
Пестициди можуть бути в коропі та щуці.
Кадмій у раках, мідіях, устрицях.
Причому, чим старша риба – тим більше накопичення важких металів.
Найчистіша риба, це травоїдна, яка плавала в океані. Пам'ятайте, що ви маєте право вимагати сертифікат правильної безпеки, заморозки, приготування риби.
Як правильно вибирати рибуТушка має бути гладкою, щільною, еластичною. При натисканні має з'явитися вм'ятина, але форма одразу повинна відновитися.
Зябра мають бути червоного кольору.
Щільно прилегла луска.
Очі не повинні бути каламутні та сухі.
На животі не повинно бути жовтих ділянок, оскільки це окислені жири.
Має бути сертифікат, де вказано дату і місце вилову.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-03-2024, 01:45
0
2 143