RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Що можна зробити з шоколадного масла? 5 смачних рецептів для насолоди


Шоколадне масло - це солодкий продукт на основі масла та какао, який можна як споживати з хлібом, так і використовувати у приготуванні десертів та випічки.

РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться найсмачнішими рецептами випічки з використанням шоколадного масла.

Використані джерела для підготовки матеріалу: Cookpad, Cook Net, Cook Today.



Кекс
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 150 г
пшеничне борошно - 160 г
цукор - 100 г
какао - 3 ст. л
подрібнені волоські горіхи - 2 ст. л.
розпушувач для тіста - 2 ч. л.
кефір - 1 ст. (200 г)

Як приготувати кекс
150 г шоколадного масла розтопити до рідкого стану та залишити трошки охолодитися. Тим часом в окремій мисці з’єднати 160 г борошна, 100 г цукру, 3 ст. л. какао, 2 ст. л. горіхів і 2 ч. л. розпушувача.

До сухих інгредієнтів додати розтоплене масло та 1 ст. кефіру (200 г). Ретельно перемішати - за консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

Розлити отримане тісто по формочках для кексів та випікати близько 35 хвилин в розігрітій до температури 180 градусів духовці.



Брауні
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 200 г
яйця - 3 шт.
цукор - 3 ст. л
пшеничне борошно - 130 г
морська сіль - 1 щіпка

Як приготувати брауні
Ретельно збити яйця, розтоплюючи в окремій мисці масло на водяній бані. Масло змішати з борошном, поступово додати яйця, цукор, та сіль. Ретельно збити.

Неглибоку форму для випікання застелити пергаментом для випічки, щоб тісто не прилипло до дека під час запікання. Вилити на папір тісто.

Випікати брауні 35-40 хв за температури 180 градусів. Після приготування обережно перевернути форму, щоб перекласти випічку на таріль, після цього перевернути виріб ще раз на інший таріль, щоб дно було знизу.

Почекайте, поки брауні трохи охолоне - і можна смакувати!



Просте печиво
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 200 г
яйця - 1 шт
пшеничне борошно - 350 г
молоко - 3 ст. л.
розпушувач для тіста - 1 пакетик

Як приготувати печиво
В мисці розім'яти 200 г шоколадного масла, додати до нього 1 куряче яйце, пакетик розпушувача і 3 ст. л. молока. Ретельно перемішати всі інгредієнти.

В рідку суміш всипати 350 г борошна і замішати тісто, воно має бути м’яким і липнути до рук. Після замішування тіста, його необхідно загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на годину.

З охолодженого тіста сформувати невеликі кульки, які, злегка сплюснувши, викласти на вкрите пергаментом деко. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хв.



Пиріг з волоськими горіхами
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 50 г
вершкове масло - 50 г
цукор - 100 г
яйця - 2 шт
пшеничне борошно - 80 г
розпушувач - 2 ч. л.
подрібнені волоські горіхи - 130 г
ваніль - 1 ч. л.

Як приготувати пиріг з горіхами
В глибокій мисці перемішати тепле масло з 70 г цукру до однорідної кремової консистенції. Додати ваніль та яйця, ретельно перемішуючи. В окремій мисці змішати подрібнені горіхи з 30 г цукру та всипати до попередньої суміші.

Додати попередньо просіяне борошно та розпушувач, ретельно перемішати до однорідності. Вилити отримане тісто в змащену маслом або олією форму для випікання. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв.

Після цього дати випічці охолонути - і можна смакувати!



Десерт "Шоколадний будиночок"
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 30 г
шоколад (чорний або молочний) - 120 г
вершкове масло - 100 г
сир м'який - 600 г
печиво пісочне - 240 г
сметана - 100 г
цукор - 50 г
молоко - 40 мл
ванільний цукор - 1 ст. л

Як приготувати шоколадний десерт
Цей десерт, на відміну від попередніх, не потребує випікання, тож процес приготування не вимагає значних зусиль.

Приготування починаємо з начинки - для цього в глибокій мисці необхідно за допомогою блендера змішати сир, сметану, вершкове масло, цукровий пісок та ванільний цукор. В результаті має вийти однорідна маса без грудочок.

Робочу поверхню застилаємо фольгою та готуємо печиво - в налите в окрему миску молоко швидко занурити печиво, аби воно стало м'яким, та викласти пластом на фольгу по 4 штуки в 6 рядах.

На викладений шар печива рівномірно розподілити сирну начинку та, згорнувши фольгу, сформувати трикутний "будиночок". Поставити в морозильну камеру на 30 хв або в холодильник на 1 год.

Тим часом готуємо глазур - в глибокий посуд покласти шоколад (можна взяти чорний, молочний, або ж порівну - за вашим смаком) та шоколадне масло, розтопити у мікрохвильовці або ж на пару, не доводячи до кипіння. Ретельно перемішати глазур до однорідної консистенції.

Дістати охолоджений "будиночок" та рівномірно нанести лопаткою або ложкою глазур на кожен бік торта - вона буде одразу застигати на охолодженому виробі. Після нанесення глазурі десерт готовий до вживання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
7-03-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 2 220

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.