Що можна зробити з шоколадного масла? 5 смачних рецептів для насолоди

новини / Смачні рецепти
4 546
0

Шоколадне масло - це солодкий продукт на основі масла та какао, який можна як споживати з хлібом, так і використовувати у приготуванні десертів та випічки.

РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться найсмачнішими рецептами випічки з використанням шоколадного масла.

Використані джерела для підготовки матеріалу: Cookpad, Cook Net, Cook Today.



Кекс
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 150 г
пшеничне борошно - 160 г
цукор - 100 г
какао - 3 ст. л
подрібнені волоські горіхи - 2 ст. л.
розпушувач для тіста - 2 ч. л.
кефір - 1 ст. (200 г)

Як приготувати кекс
150 г шоколадного масла розтопити до рідкого стану та залишити трошки охолодитися. Тим часом в окремій мисці з’єднати 160 г борошна, 100 г цукру, 3 ст. л. какао, 2 ст. л. горіхів і 2 ч. л. розпушувача.

До сухих інгредієнтів додати розтоплене масло та 1 ст. кефіру (200 г). Ретельно перемішати - за консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

Розлити отримане тісто по формочках для кексів та випікати близько 35 хвилин в розігрітій до температури 180 градусів духовці.



Брауні
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 200 г
яйця - 3 шт.
цукор - 3 ст. л
пшеничне борошно - 130 г
морська сіль - 1 щіпка

Як приготувати брауні
Ретельно збити яйця, розтоплюючи в окремій мисці масло на водяній бані. Масло змішати з борошном, поступово додати яйця, цукор, та сіль. Ретельно збити.

Неглибоку форму для випікання застелити пергаментом для випічки, щоб тісто не прилипло до дека під час запікання. Вилити на папір тісто.

Випікати брауні 35-40 хв за температури 180 градусів. Після приготування обережно перевернути форму, щоб перекласти випічку на таріль, після цього перевернути виріб ще раз на інший таріль, щоб дно було знизу.

Почекайте, поки брауні трохи охолоне - і можна смакувати!



Просте печиво
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 200 г
яйця - 1 шт
пшеничне борошно - 350 г
молоко - 3 ст. л.
розпушувач для тіста - 1 пакетик

Як приготувати печиво
В мисці розім'яти 200 г шоколадного масла, додати до нього 1 куряче яйце, пакетик розпушувача і 3 ст. л. молока. Ретельно перемішати всі інгредієнти.

В рідку суміш всипати 350 г борошна і замішати тісто, воно має бути м’яким і липнути до рук. Після замішування тіста, його необхідно загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на годину.

З охолодженого тіста сформувати невеликі кульки, які, злегка сплюснувши, викласти на вкрите пергаментом деко. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хв.



Пиріг з волоськими горіхами
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 50 г
вершкове масло - 50 г
цукор - 100 г
яйця - 2 шт
пшеничне борошно - 80 г
розпушувач - 2 ч. л.
подрібнені волоські горіхи - 130 г
ваніль - 1 ч. л.

Як приготувати пиріг з горіхами
В глибокій мисці перемішати тепле масло з 70 г цукру до однорідної кремової консистенції. Додати ваніль та яйця, ретельно перемішуючи. В окремій мисці змішати подрібнені горіхи з 30 г цукру та всипати до попередньої суміші.

Додати попередньо просіяне борошно та розпушувач, ретельно перемішати до однорідності. Вилити отримане тісто в змащену маслом або олією форму для випікання. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв.

Після цього дати випічці охолонути - і можна смакувати!



Десерт "Шоколадний будиночок"
Що вам знадобиться:

шоколадне масло - 30 г
шоколад (чорний або молочний) - 120 г
вершкове масло - 100 г
сир м'який - 600 г
печиво пісочне - 240 г
сметана - 100 г
цукор - 50 г
молоко - 40 мл
ванільний цукор - 1 ст. л

Як приготувати шоколадний десерт
Цей десерт, на відміну від попередніх, не потребує випікання, тож процес приготування не вимагає значних зусиль.

Приготування починаємо з начинки - для цього в глибокій мисці необхідно за допомогою блендера змішати сир, сметану, вершкове масло, цукровий пісок та ванільний цукор. В результаті має вийти однорідна маса без грудочок.

Робочу поверхню застилаємо фольгою та готуємо печиво - в налите в окрему миску молоко швидко занурити печиво, аби воно стало м'яким, та викласти пластом на фольгу по 4 штуки в 6 рядах.

На викладений шар печива рівномірно розподілити сирну начинку та, згорнувши фольгу, сформувати трикутний "будиночок". Поставити в морозильну камеру на 30 хв або в холодильник на 1 год.

Тим часом готуємо глазур - в глибокий посуд покласти шоколад (можна взяти чорний, молочний, або ж порівну - за вашим смаком) та шоколадне масло, розтопити у мікрохвильовці або ж на пару, не доводячи до кипіння. Ретельно перемішати глазур до однорідної консистенції.

Дістати охолоджений "будиночок" та рівномірно нанести лопаткою або ложкою глазур на кожен бік торта - вона буде одразу застигати на охолодженому виробі. Після нанесення глазурі десерт готовий до вживання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.