RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Вчені з'ясували, яка речовина допомагає ефективно зменшити високий артеріальний тиск. Ця речовина є у багатьох продуктах харчування, які можна вживати щодня.

Що допоможе знизити артеріальний тиск, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на дослідження, опубліковане у Medical express.



Нове дослідження показує, що щоденне вживання калію допомагає запобігти серйозним наслідкам підвищеного артеріального тиску.

Провідний автор доктор Ліпін Хуанг, науковий співробітник Інституту Джорджа сказав, що вплив на кров'яний тиск як харчового натрію, так і харчового калію відомий вже давно. Але тільки завдяки недавнім роботам із замінників солі, збагаченим калієм, величезний потенціал збільшення вмісту калію в раціоні став у центрі уваги.

"Високі рівні споживання натрію та низькі рівні споживання калію широко поширені, і обидва пов'язані з високим кров'яним тиском та підвищеним ризиком інсульту, хвороб серця та передчасної смерті", - сказала вона.

Вона додала, що використання замінника солі, при якому частина хлориду натрію замінюється на хлорид калію, вирішує обидві проблеми одночасно.

Такі результати показало дослідження, в якому брали участь понад 20 тисяч людей. Протягом п'яти років вони вживали сіль із калієм замість звичайної. Дослідження показало явне зниження ризику інсульту (14%), серйозних серцево-судинних подій (13%) та передчасної смерті (12%).

Вчені виявили, що додаткового калію припадало на частку від 61% до 88% ефектів зниження артеріального тиску, зафіксованих у дослідженні. У кожному випадку результати показали, що більша частина падіння артеріального тиску була пов'язана зі збільшенням вмісту калію в їжі, а не зниженням вмісту натрію в їжі.

Калій є важливим мінералом, який міститься в різних цілісних продуктах, включаючи бобові, горіхи, листові зелені овочі та фрукти, такі як банани, ківі та фініки. Високий рівень калію - одна з причин, через яку свіжі фрукти та овочі такі корисні. Обробка харчових продуктів має тенденцію зменшувати кількість калію в продуктах, і його часто замінюють натрієм - більш дешевим інгредієнтом.

Поточні рекомендації щодо харчування рекомендують споживання калію понад 3,5 г/день.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
1-03-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 729

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.