Доступний та ефективний спосіб знизити тиск без ліків: що допоможе

новини / Здоров'я
1 895
0

Вчені з'ясували, яка речовина допомагає ефективно зменшити високий артеріальний тиск. Ця речовина є у багатьох продуктах харчування, які можна вживати щодня.

Що допоможе знизити артеріальний тиск, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на дослідження, опубліковане у Medical express.



Нове дослідження показує, що щоденне вживання калію допомагає запобігти серйозним наслідкам підвищеного артеріального тиску.

Провідний автор доктор Ліпін Хуанг, науковий співробітник Інституту Джорджа сказав, що вплив на кров'яний тиск як харчового натрію, так і харчового калію відомий вже давно. Але тільки завдяки недавнім роботам із замінників солі, збагаченим калієм, величезний потенціал збільшення вмісту калію в раціоні став у центрі уваги.

"Високі рівні споживання натрію та низькі рівні споживання калію широко поширені, і обидва пов'язані з високим кров'яним тиском та підвищеним ризиком інсульту, хвороб серця та передчасної смерті", - сказала вона.

Вона додала, що використання замінника солі, при якому частина хлориду натрію замінюється на хлорид калію, вирішує обидві проблеми одночасно.

Такі результати показало дослідження, в якому брали участь понад 20 тисяч людей. Протягом п'яти років вони вживали сіль із калієм замість звичайної. Дослідження показало явне зниження ризику інсульту (14%), серйозних серцево-судинних подій (13%) та передчасної смерті (12%).

Вчені виявили, що додаткового калію припадало на частку від 61% до 88% ефектів зниження артеріального тиску, зафіксованих у дослідженні. У кожному випадку результати показали, що більша частина падіння артеріального тиску була пов'язана зі збільшенням вмісту калію в їжі, а не зниженням вмісту натрію в їжі.

Калій є важливим мінералом, який міститься в різних цілісних продуктах, включаючи бобові, горіхи, листові зелені овочі та фрукти, такі як банани, ківі та фініки. Високий рівень калію - одна з причин, через яку свіжі фрукти та овочі такі корисні. Обробка харчових продуктів має тенденцію зменшувати кількість калію в продуктах, і його часто замінюють натрієм - більш дешевим інгредієнтом.

Поточні рекомендації щодо харчування рекомендують споживання калію понад 3,5 г/день.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим