Колаж РБК-Україна
Поет Тарас Шевченко при житті дуже любив два напої - неміцну каву зі збитими вершками та чай, в який він додавав ром. Історик Микола Костомаров згадував, що за довгими вечірніми розмовами Тарас міг випити з десяток склянок такого коктейлю, але дійсно п’яним він бачив поета лише одного разу.
Як приготувати улюблений напій "Кобзаря, пише
РБК-Україна.
Улюблений напій ШевченкаТак, улюбленим напоєм Тараса був чай з ромом. За словами сучасників, письменник не був ідеальний і дуже любив випити.
Цей напій Шевченко по-справжньому оцінив на засланні і після того пив його до кінця життя.
Він дружив з Віктором Закревським, який заснував свого часу жартівливе "суспільство мочемордія", на засіданнях якого обирали голову — "його всепьянейшество". Під час подорожі Україною в 1843 році суспільство відвідував і Шевченко, щоб випити благородних алкогольних напоїв, поговорити про життя і обговорити неприязнь до російського самодержавства.
Рецепт чаю з ромом
Інгредієнти:1 чайна ложка чорного чаю;
150 мілілітрів окропу;
30 мілілітрів рому;
мед до смаку;
паличка кориці.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-02-2024, 01:30
0
1 591