Є низка продуктів, які захищають від діабету та інсульту.
Це продукти, які багаті клітковиною. Вони корисні для здоров’я: знижують ризик діабету, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, борються з ожирінням, а також зменшують ймовірності інсульту.
Однією з рекомендацій є вживання груш, які багаті харчовими волокнами. Це не тільки нормалізує рівень холестерину в крові, але і сприяє зміцненню імунітету.
Користь авокадо зумовлена високим вмістом в ньому корисних речовин, у тому числі вітаміни В, Е, А, С, кальцій, фосфор, калій, залізо. Медики нерідко радять його особам із захворюваннями серцево-судинної системи.
Такі ягоди, як малина і ожина, мають високий рівень клітковини, що також працює на користь профілактики діабету та інсульту.
Одним з кращих джерел розчинних і нерозчинних харчових волокон є вівсянка, яку бажано вживати на сніданок. А ось користь гороху для організму полягає в поліпшенні діяльності м’язів серця і прохідності кровоносних судин.
Сочевиця також багата харчовими волокнами, що допомагають збільшити енергію і сприяють обміну речовин. Серед рекомендацій і перевагу саме коричневому рису.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-02-2024, 23:57
0
1 541