RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Секрет досвідчених кулінарів: навіщо в дріжджове тісто додають оцет – вирішить популярні проблеми


Оцет потрібно додавати у випічку, особливо в дріжджове тісто, адже він допомагає вирішити кілька проблем, з якими часто стикаються кулінари.

Насамперед завдяки оцту дріжджове тісто значно збільшується в обсязі, випічка стає легкою та повітряною. Відбувається так тому, що продукт вступає у реакцію з дріжджами, прискорює їх активацію, бродіння стає більш інтенсивним. Процес призводить до утворення більшої кількості газів в тісті, а тому кінцевий продукт стає пишним та легким.



Додатково оцет допомагає отримати більш м'яку та ніжну текстуру. Він сприяє руйнуванню клейковини в борошні, а тому дріжджове тісто стає більш еластичним, краще розкочується. Це особливо важливо під час приготування дріжджової випічки (хліб, пиріжки), які повинні мати пишну та м'яку текстуру.

Оцет — це кислотний інгредієнт, а тому він допомагає урегулювати pH-баланс тіста. Особливо корисним ця властивість є тоді, коли до тіста також входять яйця чи молоко, які можуть вплинути на рівень pH. Якщо підтримувати баланс кислотності на правильному рівні, це сприяє більш рівномірному підніманні тіста, запобігає зайвій кислотності, яка може негативно впливати на текстуру і смак випічки.

Хоча кулінари радять додавати зовсім невелику кількість оцту, він може значно покращити смак випічки, додавши їй яскраві кислі нотки. Вони допомагають підкреслити смакові якості інших інгредієнтів, роблять випічку більш цікавою і насиченою. Але важливо не переборщити, адже надлишок матиме негативні наслідки.

Скільки додавати оцту в дріжджове тісто, щоб його точне не було надто багато? Для приготування традиційної випічки з дріжджового тіста вистачить однієї столової ложки.

Чим можна замінити оцет для випічки? Якщо у вас під рукою не знайшлося цього інгредієнта, можете замінити його кефіром.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
23-02-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 371

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.