Дієтолог-кардіолог назвала три дивовижні продукти, які вона усім радить їсти: вони дешеві

новини / Здоров'я
2 402
0

Здорове харчування може значно знизити ризик розвитку проблем з серцем, пише Business Insider.

Як розповіла старший дієтолог британської благодійної організації British Heart Foundation Вікторія Тейлор, частково це пов'язано з тим, що дієта впливає на те, чи має людина надлишкову вагу, високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину або діабет 2 типу, які є факторами ризику серцево-судинних захворювань.



Вона підтримує комплексний дієтичний підхід для поліпшення здоров'я серця, а це означає, що важливо те, що ви їсте більшу частину часу. І ви можете бути здивовані деякими продуктами, які можуть допомогти.

"Вони дешеві, і, можливо, вони вже є у ваших шафах, - зазначила дієтолог. - Я не думаю, що існують якісь суперпродукти. Не існує якихось чарівних інгредієнтів, які ви могли б додати у свій раціон і які виправлять усі його недоліки".

Дослідження показують, що Середземноморська дієта (з акцентом на фрукти, овочі, цільні зерна, горіхи, насіння, нежирні білки та здорові жири) є найкращою дієтою для здоров'я серця, сказала вона. Також корисно їсти менше червоного та обробленого м'яса, оскільки воно містить багато солі та насичених жирів.

Тейлор поділилася трьома дивовижними продуктами, корисними для здоров'я серця:

Заморожений горошок. Він дешевий, є хорошим джерелом рослинного білка, а також містить вітамін C, який допомагає захистити клітини та зберегти їх здоровими. Горох також багатий на клітковину: 100-грамова порція містить 5 г. FDA рекомендує їсти 28 г клітковини на день.

Арахіс. Доступний за ціною для більшості. Несолоний арахіс без оболонки є багатим джерелом ненасичених жирів, особливо мононенасичених жирів, містить клітковину, білок і безліч вітамінів та мінералів, які необхідні у збалансованому харчуванні.

Ріпакова олія. Хороший варіант для здоров'я серця, особливо для людей з обмеженим бюджетом. За словами дієтолога, вона містить в основному мононенасичені жири, які допомагають захистити серце, підтримуючи рівень "хорошого" холестерину ЛПВЩ та одночасно знижуючи рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ у крові.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
30 937
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
15 570
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
13 225
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
10 518
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
10 090
Два закарпатські села потрапили до переліку найкращих туристичних сіл світу
9 297
Суди тривали роками: примішення колишньої "Української книги" у центрі Чернівців повернули громаді
6 100
Стало відомо, чи будуть завтра екстрені відключення на Буковині
3 735
«Це щоденна праця»: дев’ятикласниця з Чернівців отримуватиме Шевченківську стипендію
3 719
Йому було лише 19 років: що відомо про загиблого буковинця Олексія Карлійчука
3 433


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.