П’ятниця, 30 травня 2025

Ці продукти збільшують вироблення ендорфінів: що їсти, аби мати гарний настрій

новини / Здоров'я
1 998
0

Ендорфіни - це гормони радості. Хімічні речовини, які роблять нас природно щасливими. Ці гормони зменшують сприйняття болю і викликають відчуття ейфорії, за яким може слідувати позитивний та енергійний погляд на життя.

Що треба їсти, щоб збільшити вироблення ендорфінів, розповідає дієтолог Ольга Безугла в Instagram.



Збільшити ендорфіни можна завдяки активним фізичним справам. Однак є і простіший спосіб підвищити рівень ендорфінів - правильно харчуватися.

"Певні продукти можуть стимулювати вироблення ендорфінів у нашому мозку, що сприяють природному щасливому світосприйняттю. Існують продукти, що можуть сприяти підвищенню рівня ендорфінів і загалом", - зазначає фахівець.

Какао: сприяє виробленню серотоніну і має інші біоактивні компоненти, що покращують настрій.

Гостра їжа: капсаїцин стимулює вивільнення ендорфінів, викликаючи короткочасну ейфорію.

Женьшень: підвищує рівень енергії та може сприяти покращенню настрою через адаптогенні властивості.

Горіхи та насіння: містять магній та омега-3, які покращують сон і знижують стрес.

Шпинат та інші зелені листові овочі: фолієва кислота у складі сприяє виробленню серотоніну і дофамін.

Яйця: містять вітаміни групи B і триптофан, сприяють покращенню настрою.

"Ці продукти можуть стати чудовим доповненням до збалансованого харчування, сприяючи не лише фізичному, але й емоційному здоров’ю", - додала Ольга Безугла.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують