Деяким людям не можна їсти хурму, хоча для більшості ці плоди є надзвичайно корисними, адже містять велику кількість поживних речовин і клітковини, необхідних організму для нормальної роботи.
Чим корисна хурмаХурма містить велику кількість поживних речовин (вітамінів і мінералів), корисних для організму людини:
вітаміни А, С і В
марганець
йод
калій
корисні рослинні сполуки тощо
Плоди цього фрукту мають антиоксидантні властивості, покращують здоров'я серця, знижуючи ймовірність інсультів і гіпертонічних захворювань, зменшують ризик виникнення діабету, знижують артеріальний тиск і зменшують запальні процеси.
Велика кількість клітковини допомагає зберегти здоровою травну систему, а бета-каротин підтримує здоровий зір.
Крім того, у м'якоті та шкірці хурми містяться флавоноїди, які є потужними антиоксидантами та корисні для профілактики серцевих захворювань.
Коли найкраще їсти хурмуДієтологи радять вживати хурму окремо від основного прийому їжі.
Водночас не варто цього робити натщесерце - плоди цього фрукту можуть викликати біль у шлунку.
Найкращий варіант - перекус хурмою між прийомами їжі, оскільки наявний у ній пектин сприятливо впливає на роботу травної системи й чистить організм від шлаків.
В цілому рекомендують вживати від одного до трьох плодів хурми на день (залежно від їхнього розміру).
Кому не можна їсти хурмуОбмежити споживання хурми, або ж відмовитись від неї зовсім варто:
дітям до трьох років
алергікам (у поодиноких випадках плоди цього фрукту можуть спровокувати алергічні реакції організму)
діабетикам (хурма містить досить багато сахарози й фруктози, які можуть стати проблемою)
людям із надмірною вагою (хурма підвищує цукор у крові)
людям із проблемами щитовидної залози (хурма багата на йод)
людям із розладами шлунково-кишкового тракту (хурма має велику кількість рослинних волокон, таніну, а також значні в'яжучі властивості внаслідок присутності дубильних речовин)
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-02-2024, 01:30
0
12 328