Курячі яйця - невичерпне джерело білка, а також вітамінів групи А, В, фолієвої кислоти, цинку, селену і багатьох інших корисних речовин. Однак вживати такий продукт можна далеко не всім.
Eat This, Not That розповів, чому вам може бути погано після варених яєць і з якої причини варто взагалі перестати їх їсти.
Чому краще не їсти яйця, якщо ви в зоні ризикуДієтологи і нутриціологи стверджують, що курячі яйця - один з найбільш високоалергенних продуктів, дуже часто зустрічається індивідуальна непереносимість білка. Ті, хто може скаржитися на подібну ситуацію, першими повинні розуміти, чому не можна їсти яйця на сніданок або під час інших прийомів їжі.
Також варені яйця заборонені, якщо у вас:- панкреатит в гострій стадії;
- виразкова хвороба;
- захворювання печінки;
- рани в області шлунково-кишкового тракту;
- камені в жовчному міхурі.
Шкода яєць для печінки, жовчного міхура і шлунка очевидна - речовини, які містяться в яєчному жовтку, провокують викид жовчі, що, в свою чергу, стає причиною сильних болів.
Чому не можна їсти яйця щодня - головна причинаЛікарі вважають, що оптимальна норма такого продукту для здорової людини - 2-3 штуки, і то, потрібно стежити за рівнем холестерину. Якщо він у вас підвищений, то краще скоротити кількість до одного яйця. Враховуйте також, що жовток досить калорійний, тому люди, що худнуть, можуть або взагалі відмовитися від його вживання, або знизити до мінімуму.
Важливо запам'ятати, з чим не можна їсти варені яйця:
- сир;
- м'ясо;
- хліб;
- риба;
- картопля;
- майонез.
Ці шість продуктів погано поєднуються з курячими вареними яйцями - від подібних "союзів" будуть з'являтися і важкість у шлунку, і болі, і зайва вага, і загострення захворювань. Саме тому ідеальний варіант - комбінувати яйця з овочами, зеленню або залишити їх, як самостійний продукт на окремий прийом їжі.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-02-2024, 14:45
0
1 004