RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Український шеф-кухар показав, як врятувати сковороду, до якої прилипає їжа


Мабуть, у кожного вдома є сковорідка, до якої прилипає їжа. Якщо ви надумали її викинути, то не поспішайте. Врятували її можна за допомогою простого лайфхаку.

Про це йдеться на TikTok-сторінці українського шеф-кухаря Олександра Городніка.



Що зробити, щоб їжа не прилипала


Кухар зазначив, що це дуже болюче питання для всіх, хто коли-небудь готував на сковорідці з нержавіючої сталі.

Для того, щоб до сковорідки нічого не прилипало, нам потрібно розігріти її до правильної температури. Бо без цього нічого не вийде.

Перевірити правильність температури можна за допомогою води. Якщо вода просто випаровується, то це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури.

Через декілька секунд знову налийте воду.

"Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки", - зазначив Олександр.

Далі обов'язково додаємо трішки рослинної олії. Після цього смажимо, наприклад яйце. Можна брати навіть металеву лопатку, щоб помішувати, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Спосіб з сіллю


Потрібно поставити сковорідку на плиту та нагріти. Після цього на гарячу поверхню кладемо кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди. Далі зменшуємо вогонь і періодично перемішуємо сіль на сковороді.

Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

Беремо паперовий рушник та протираємо ним сковороду.

Потім потрібно налити на сковороду трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натерти її.

Тепер потрібно поставити сковороду на плиту та знову її нагріти. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ. Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Додамо, що важливо розігрівати сковорідку належним чином. Перед додаванням їжі розігрійте сковорідку на середньому чи навіть трошки вищому вогні. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
15-02-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 608

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.