RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Мабуть, у кожного вдома є сковорідка, до якої прилипає їжа. Якщо ви надумали її викинути, то не поспішайте. Врятували її можна за допомогою простого лайфхаку.

Про це йдеться на TikTok-сторінці українського шеф-кухаря Олександра Городніка.



Що зробити, щоб їжа не прилипала


Кухар зазначив, що це дуже болюче питання для всіх, хто коли-небудь готував на сковорідці з нержавіючої сталі.

Для того, щоб до сковорідки нічого не прилипало, нам потрібно розігріти її до правильної температури. Бо без цього нічого не вийде.

Перевірити правильність температури можна за допомогою води. Якщо вода просто випаровується, то це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури.

Через декілька секунд знову налийте воду.

"Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки", - зазначив Олександр.

Далі обов'язково додаємо трішки рослинної олії. Після цього смажимо, наприклад яйце. Можна брати навіть металеву лопатку, щоб помішувати, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Спосіб з сіллю


Потрібно поставити сковорідку на плиту та нагріти. Після цього на гарячу поверхню кладемо кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди. Далі зменшуємо вогонь і періодично перемішуємо сіль на сковороді.

Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

Беремо паперовий рушник та протираємо ним сковороду.

Потім потрібно налити на сковороду трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натерти її.

Тепер потрібно поставити сковороду на плиту та знову її нагріти. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ. Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Додамо, що важливо розігрівати сковорідку належним чином. Перед додаванням їжі розігрійте сковорідку на середньому чи навіть трошки вищому вогні. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
15-02-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 685

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.