RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фарш - м'ясний продукт, з якого можна приготувати безліч різних страв, але іноді в магазині нам продають не зовсім свіжий товар. Також фарш може віддати Богу душу, поки лежить в холодильнику або морозилці. Як зрозуміти - зіпсувався фарш чи ні за 5 хвилин, пише УНІАН.



Як зрозуміти, що курячий фарш зіпсувався

Фарш з курки відмінно підходить для приготування котлет, фрикадельок і навіть лазаньї. Однак є ознаки, які точно підкажуть, що з цього продукту краще вже нічого не готувати:

запах - якщо фарш пахне кислим, значить, він точно прострочений, тому що свіже м'ясо має нейтральний аромат;

колір - сірий, зелений, коричневий і будь-який інший відтінок - це вірна ознака несвіжого продукту;

консистенція - курячий фарш повинен бути пружним, ні в якому разі не мати слизу і не розвалюватися в руках.

Ви можете оцінити курячий фарш візуально - якщо шматочки перекрученого м'яса рівні, глянцеві, без дивних вкраплень і плям, значить, продукт свіжий. В іншому випадку відмовтеся від покупки.

Як зрозуміти, що свинячий фарш зіпсувався

У випадку зі свининою "працюють" ті ж правила, що і з куркою - ознаки несвіжого продукту збігаються. Якщо ви бачите, що свинячий фарш став сірим або зеленим, занадто м'яким на дотик, пахне тухлим або кислим м'ясом, то, швидше за все, використовувати його вже не можна. Елементарний огляд за допомогою природних рецепторів допоможе вам виявити несвіжу свинину, а також розібратися, як зрозуміти, що яловичий фарш зіпсувався.

Як зрозуміти, що заморожений фарш зіпсувався

Багато господинь "про запас" залишають фарш в морозильній камері, щоб потім з нього що-небудь приготувати. Рідко, але трапляється так, що продукт втрачає свою свіжість, тому важливо знати, як зрозуміти, що фарш зіпсувався в морозилці.

Після його розморожування (а то і під час) ви відчуєте неприємний запах гнилого м'яса. Він буде досить сильним - не помітити не вийде. Перевіривши ємність з фаршем, ви також можете побачити, що на продукті з'явилися плями будь-якого іншого кольору, крім природного м'ясного - це теж стане аргументом проти використання напівфабрикату.

Ці знання потрібні, щоб не витрачати свій час, тому що неважко пояснити, як зрозуміти, що фарш зіпсувався при смаженні - ви почнете смажити несвіже м'ясо і вся кухня, а то і вся квартира, наповниться жахливим гнильним ароматом. Доведеться викидати фарш, мити сковороду, провітрювати приміщення і готувати іншу страву або бігти в магазин за новими продуктами. Краще вже відразу звернути увагу на тривожні сигнали і позбутися від невідповідного продукту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-02-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 204

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.