Як зрозуміти, що фарш зіпсувався: 3 явних ознаки

новини / Лайфхаки
1 325
0

Фарш - м'ясний продукт, з якого можна приготувати безліч різних страв, але іноді в магазині нам продають не зовсім свіжий товар. Також фарш може віддати Богу душу, поки лежить в холодильнику або морозилці. Як зрозуміти - зіпсувався фарш чи ні за 5 хвилин, пише УНІАН.



Як зрозуміти, що курячий фарш зіпсувався

Фарш з курки відмінно підходить для приготування котлет, фрикадельок і навіть лазаньї. Однак є ознаки, які точно підкажуть, що з цього продукту краще вже нічого не готувати:

запах - якщо фарш пахне кислим, значить, він точно прострочений, тому що свіже м'ясо має нейтральний аромат;

колір - сірий, зелений, коричневий і будь-який інший відтінок - це вірна ознака несвіжого продукту;

консистенція - курячий фарш повинен бути пружним, ні в якому разі не мати слизу і не розвалюватися в руках.

Ви можете оцінити курячий фарш візуально - якщо шматочки перекрученого м'яса рівні, глянцеві, без дивних вкраплень і плям, значить, продукт свіжий. В іншому випадку відмовтеся від покупки.

Як зрозуміти, що свинячий фарш зіпсувався

У випадку зі свининою "працюють" ті ж правила, що і з куркою - ознаки несвіжого продукту збігаються. Якщо ви бачите, що свинячий фарш став сірим або зеленим, занадто м'яким на дотик, пахне тухлим або кислим м'ясом, то, швидше за все, використовувати його вже не можна. Елементарний огляд за допомогою природних рецепторів допоможе вам виявити несвіжу свинину, а також розібратися, як зрозуміти, що яловичий фарш зіпсувався.

Як зрозуміти, що заморожений фарш зіпсувався

Багато господинь "про запас" залишають фарш в морозильній камері, щоб потім з нього що-небудь приготувати. Рідко, але трапляється так, що продукт втрачає свою свіжість, тому важливо знати, як зрозуміти, що фарш зіпсувався в морозилці.

Після його розморожування (а то і під час) ви відчуєте неприємний запах гнилого м'яса. Він буде досить сильним - не помітити не вийде. Перевіривши ємність з фаршем, ви також можете побачити, що на продукті з'явилися плями будь-якого іншого кольору, крім природного м'ясного - це теж стане аргументом проти використання напівфабрикату.

Ці знання потрібні, щоб не витрачати свій час, тому що неважко пояснити, як зрозуміти, що фарш зіпсувався при смаженні - ви почнете смажити несвіже м'ясо і вся кухня, а то і вся квартира, наповниться жахливим гнильним ароматом. Доведеться викидати фарш, мити сковороду, провітрювати приміщення і готувати іншу страву або бігти в магазин за новими продуктами. Краще вже відразу звернути увагу на тривожні сигнали і позбутися від невідповідного продукту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

16:22
Синоптики попереджають про заморозки в Україні
16:00
Опалювальний сезон у Чернівцях закінчився раніше через дефіцит газу
15:42
Наїхав на огорожу будинку: у Чернівцях патрульні переслідували п’яного водія
15:21
У центрі Чернівців під час ремонту пошкодили водопровідну мережу
15:00
У Чернівецькій ОВА прокоментували заяву депутата про те, що Запаранюк заборонив приходити на сесію
14:39
Військова медикиня із Чернівців показала розбитий шахедом госпіталь у Харкові - відео
14:18
У центрі Чернівців понад півтора десятка вулиць - без води: перелік
14:10
Мер Чернівців відповів, кого призначить замість свого заступника, який звільнився

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм