Середа, 02 квітня 2025

Курка по-японськи: швидкий рецепт оригінальної страви з шести інгредієнтів

новини / Смачні рецепти
1 101
1

Курка може бути без кісток і зі шкіркою, але за бажання ви можете зробити все навпаки і взяти шматочки з кістками або без шкірки.

В будь-якому разі подавайте курку з великою кількістю приготовленого на парі білого рису й тушкованих овочів, щоб вийшло повноцінне японське блюдо.



Інгредієнти
м'ясо куряче – 1 кг
паста соєва – 6 ст. л.
мед – 3 ст. л.
цибуля шалот – 4 шт.
масло вершкове – 1 ст. л.
лимон – 1 шт.

Приготування
1. Покладіть шматочки курки до контейнера або пластикового пакета, який закривається, і рівномірно розподіліть по них м'ясо й мед.
2. Охолодіть щонайменше протягом 2 годин або всю ніч. Не тримайте довше 24 годин, інакше курка почне висихати.
3. Застеліть деко фольгою. Розкладіть цибулю рівним шаром, щоб вийшла підстилка для курки. Покладіть м'ясо на цибулю шкіркою догори, розташувавши шматочки близько один до одного, щоб між ними були проміжки. Зберіть надлишки маринаду та розподіліть його між куркою і цибулею. Поступово розподіліть вершкове масло по курці.
4. Смажте курку під грилем у духовці, поки шкірка не стане хрумкою, а мед і м'ясо не карамелізуються до золотаво-коричневого кольору, близько 6 хвилин. Деякі частини можуть стати трохи чорними через мед.
5. Вимкніть гриль і встановіть духовку на температуру 200 градусів. Запікайте, доки курка не буде повністю готовою, ще 7-9 хвилин. Якщо ви маєте сумніви щодо її готовності, продовжуйте готувати ще 2–3 хвилини і знову перевірте готовність.
6. Дістаньте курку з духовки і дайте постояти 5 хвилин (м'ясо продовжуватиме готуватися від залишкового тепла.) Перекладіть курку й зелену цибулю на сервірувальне блюдо та полийте соусом, який залишився на деку. Подавайте одразу ж із часточками лимона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

1 коментарій

Уля 17 січня 2025 20:15
я не лох ти лох
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

09:37
Епідсезон наближається до завершення: кількість хворих на ГРВІ зменшується
09:17
На Буковині перевіряють дороги після зими
09:00
Масований удар дронів по Харкову: що відомо про потерпілих
08:40
Кабмін змінив склад правління «Укрзалізниці»
08:20
Росіяни знову просунулися на Донеччині
08:00
2 квітня: яке сьогодні свято, традиції
07:55
На Буковині попрощаються із чотирма воїнами, які загинули у боях проти окупантів
07:45
Історичний матч "Буковина" - "Вікторія" та зізнання у "вказівці Запаранюка не з'являтися на сесію": головні новини минулої доби

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм