RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Продукт, який потрібно їсти щодня для зниження рівня холестерину - дослідження


Авокадо - універсальний плід, який може знизити рівень холестерину.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі Американської кардіологічної асоціації.



Під час експерименту 500 учасників споживали великий авокадо щодня. Інші 500 учасників не додавали його до свого раціону, ба більше, вони скоротили його споживання до одного разу на місяць. Після завершення шестимісячного періоду було виявлено, що учасники, які регулярно вживали авокадо, загалом дотримувалися здоровішої дієти, і внаслідок цього рівень холестерину знизився.



"Загалом, це хороше дослідження, оскільки воно було рандомізовано та контрольовано за участю великої кількості людей", — розповідає медикиня Сара Глассер, яка висвітлювала експеримент.

Вона зазначила, що "учасники кожної групи також мали подібні базові дієти, набравши приблизно 50% за індексом здорового харчування".

З іншого боку, Глассер каже, що одним суттєвим недоліком цього дослідження було те, що вони не збирали дані про вживання ліків, включаючи добавки та статини, протягом 6-місячного випробування.

Щодо того, як авокадо знижує рівень холестерину, Глассер каже: "Авокадо збільшує швидкість розщеплення багатих на тригліцериди ліпопротеїнів і перешкоджає печінці виробляти більше ЛПДНЩ (ліпопротеїни дуже низької щільності - це основні ліпопротеїни, що здійснюють транспорт екзогенних ліпідів у плазмі), а це означає, що в них менше ЛПНЩ.

Фахівці також додають, що людям із підвищеним рівнем холестерину варто уникати частого вживання таких продуктів, як червоне м'ясо, плавлений сир, десерти із високим вмістом цукру, а зосередитися на здоровій їжі.

Попередні дослідження показують, що переривчасте голодування може бути стратегією зниження загального холестерину, поганого холестерину ЛПНЩ та підвищення хорошого.

Але зауважте, період голодування 16-8 годин, коли ви їсте протягом восьми годин і п'єте тільки воду протягом 16 годин, є популярним і оптимальним методом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
8-02-2024, 14:40
Коментарів 0 Переглядів 1 027

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.