Авокадо - універсальний плід, який може знизити рівень холестерину.
Про це йдеться у
дослідженні, опублікованому в журналі Американської кардіологічної асоціації.
Під час експерименту 500 учасників споживали великий авокадо щодня. Інші 500 учасників не додавали його до свого раціону, ба більше, вони скоротили його споживання до одного разу на місяць. Після завершення шестимісячного періоду було виявлено, що учасники, які регулярно вживали авокадо, загалом дотримувалися здоровішої дієти, і внаслідок цього рівень холестерину знизився.
"Загалом, це хороше дослідження, оскільки воно було рандомізовано та контрольовано за участю великої кількості людей", — розповідає медикиня Сара Глассер, яка висвітлювала експеримент.
Вона зазначила, що "учасники кожної групи також мали подібні базові дієти, набравши приблизно 50% за індексом здорового харчування".
З іншого боку, Глассер каже, що одним суттєвим недоліком цього дослідження було те, що вони не збирали дані про вживання ліків, включаючи добавки та статини, протягом 6-місячного випробування.
Щодо того, як авокадо знижує рівень холестерину, Глассер каже: "Авокадо збільшує швидкість розщеплення багатих на тригліцериди ліпопротеїнів і перешкоджає печінці виробляти більше ЛПДНЩ (ліпопротеїни дуже низької щільності - це основні ліпопротеїни, що здійснюють транспорт екзогенних ліпідів у плазмі), а це означає, що в них менше ЛПНЩ.
Фахівці також додають, що людям із підвищеним рівнем холестерину варто уникати частого вживання таких продуктів, як червоне м'ясо, плавлений сир, десерти із високим вмістом цукру, а зосередитися на здоровій їжі.
Попередні дослідження показують, що переривчасте голодування може бути стратегією зниження загального холестерину, поганого холестерину ЛПНЩ та підвищення хорошого.
Але зауважте, період голодування 16-8 годин, коли ви їсте протягом восьми годин і п'єте тільки воду протягом 16 годин, є популярним і оптимальним методом.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
8-02-2024, 14:40
0
1 027