Журналістка пила зелений чай замість кави упродовж 30 днів і стверджує, що відчула три великі зміни, які позитивно вплинули на її життя.
Ранки стали спокійними й менш напруженими, напій допоміг краще мислити й відчувати себе зосередженішою на щоденних завданнях, і шлунок заспокоївся, поділилася Алекса Меллардо у своїй статті на
eatthis.com.
Автор зазначила, що спершу пила одну чашку чаю зранку, а другу - в другій половині дня. Потім, щоб збільшити кількість кофеїну й отримати ще енергії, журналіста додала до раціону третю чашку чаю. Варто підкреслити, що у зеленому чаї набагато менше кофеїну, аніж у каві.
"Звичайна ранкова чашка кави, безумовно, будить мене, але за це треба платити певну ціну. Кава також змушує мене відчувати себе тривожною, напруженою і нервовою. Однак, коли я перейшла на зелений чай, я помітила, що мої ранки стали набагато менш напруженими і набагато спокійнішими", - йдеться у матеріалі.
Доктор медичних наук, доктор філософії, сертифікований дієтолог і фахівець зі спортивної дієтології Емі Гудсон підкреслила, що кофеїн - природний стимулятор. Експерт додала, що ця речовина "посилює активність центральної нервової системи та збільшує вивільнення нейромедіаторів, таких як дофамін і норадреналін". "Це може призвести до підвищення пильності та прискорення метаболізму, а отже, до спалювання більшої кількості калорій", - сказала вона.
Меллардо також поділилася, що почала ясніше мислити після того, як з кави перейшла на зелений чай. "Поєднання кофеїну та L-теаніну, амінокислоти, що міститься в зеленому чаї, може мати позитивний вплив на когнітивні функції. Це може підвищити пильність і покращити настрій без відчуття нервозності, яке часто асоціюється з високим споживанням кофеїну", - підкреслила доктор.
Ще журналістка сказала, що кава для її шлунку завжди була тригером, а зелений чай навпаки його заспокоїв. Дієтолог повідомила, що у зеленому чаї є багато природних біологічно активних речовин, які є "потужними антиоксидантами". "Антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі (так звані "погані хлопці", які сприяють запаленню), зменшуючи окислювальний стрес і запалення", - заявила Гудсон.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-02-2024, 08:35
0
11 739