Гриби вважаються чудовим замінником м'яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з'єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.
Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум'яна картопля у сметанному соусі.
Складникикартопля – 600 г;
печериці – 400 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
сметана – 150 г;
масло вершкове – 30 г;
перець чорний мелений;
сіль.
ПриготуванняКартоплю вимийте, почистіть. Наріжте тонкими кружальцями.
Цибулю наріжте півкільцями.
Гриби вимийте і розріжте навпіл (не дуже дрібно).
Цибулю викладіть на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажте, потім додайте печериці. Обсмажуйте 3-5 хвилин.
У миску викладайте нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипте перець та сіль. Перемішайте.
Дно та боки форми змастіть вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладіть у форму та розрівняйте.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.
ПорадиЩоб верх картоплі не підсихав, накрийте її фольгою.
Сметану використовуйте будь-яку жирність.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-01-2024, 00:30
0
1 399