Як вибрати в магазині якісний оселедець, щоб не отруїтися

новини / Новини України / Лайфхаки
1 276
0

Оселедець – це дуже смачна та корисна риба, в якій дуже багато жирних кислот Омега 3. Але через несвіжу рибу можна отруїтися та зіпсувати собі весь день.

Як вибрати в магазині якісний оселедець, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Як вибрати свіжий оселедець у магазині

Експерти радять купувати рибу з головою і насамперед звертати увагу на очі, зябра та луску. Бажано помацати рибу, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом кількох секунд – риба свіжа.

При покупці оселедця зверніть увагу на такі фактори:

У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їхня консистенція пружною;

Запах свіжої риби не повинен бути гнильним;

Очі свіжовиловленого оселедця будуть червоними та чистими (не каламутними);

Тушка риби має бути пружною, без нальоту та тріщин;

Строк зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати 1 місяця.

Якщо купуєте оселедець у вакуумі

Дивіться на етикетку — у складі повинні бути лише риба, сіль та спеції, жодних консервантів;

Зверніть увагу термін придатності;

Пакування повинне бути цілим — від покупки риби в пошкодженому або здутому пакуванні краще відмовитись;

Дуже важливо знати, що в жодному разі не можна брати оселедця з жовтими плямами або білим нальотом на лусці, якщо є неприємний кислий запах, липка луска або дуже слизька. Це означає, що риба не свіжа та призведе до отруєння!
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують