Оселедець – це дуже смачна та корисна риба, в якій дуже багато жирних кислот Омега 3. Але через несвіжу рибу можна отруїтися та зіпсувати собі весь день.
Як вибрати в магазині якісний оселедець,
розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Як вибрати свіжий оселедець у магазині
Експерти радять купувати рибу з головою і насамперед звертати увагу на очі, зябра та луску. Бажано помацати рибу, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом кількох секунд – риба свіжа.
При покупці оселедця зверніть увагу на такі фактори:
У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їхня консистенція пружною;
Запах свіжої риби не повинен бути гнильним;
Очі свіжовиловленого оселедця будуть червоними та чистими (не каламутними);
Тушка риби має бути пружною, без нальоту та тріщин;
Строк зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати 1 місяця.
Якщо купуєте оселедець у вакуумі
Дивіться на етикетку — у складі повинні бути лише риба, сіль та спеції, жодних консервантів;
Зверніть увагу термін придатності;
Пакування повинне бути цілим — від покупки риби в пошкодженому або здутому пакуванні краще відмовитись;
Дуже важливо знати, що в жодному разі не можна брати оселедця з жовтими плямами або білим нальотом на лусці, якщо є неприємний кислий запах, липка луска або дуже слизька. Це означає, що риба не свіжа та призведе до отруєння!
20-01-2024, 01:30
0
1 100