RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото з Instagram-сторінки гурту "Інтермецо"

До редакції "МБ" звернулися учасники чернівецького гурту "Інтермецо". Вони розповіли, що 16 січня працівники ТЦК затримали їхнього соліста, 24-річного Володимира Білика, та його товариша, 25-річного Андрія Дулецького.

Про це пише molbuk.ua



"Об 11 ранку 16 січня у Чернівцях біля єврейського кладовища представники ТЦК затримали Андрія Дулецького (25 років) та Володимира Білика (24 роки). Посадили в авто без номерних знаків, де вже перебував представник поліції.

Після затримання хлопців привезли до ТЦК міста Чернівці, де змусили Андрія пройти ВЛК. У Андрія є заключення про непридатність за станом здоров'я, яке знаходиться у сімейного лікаря. Володимир - під захистом держави, адже працює вчителем на 1,25 ставки.

Після проходження Андрієм комісії обох хлопців повезли за місто", - розповіли учасники гурту.

Подробиці вони також описали на своїй Instagram-сторінці.

"З ТЦК нас посадили у машину, на якій не було номерів. Старший сержант не назвав ні власного прізвища, ні імені. На блокпосту ми одразу повідомили, що нас викрадено, і викликали поліцію. Проте можливості особисто поговорити з поліцією у нас не було, бо представники ТЦК заблокували машину", - розповідає Володимир.

"Я відмовлявся проходити ВЛК, проте мені повідомили, що за мене вже все вирішено, і я нескоро повернуся додому", - каже Андрій.

Врешті хлопці вибралися з авто і дали поліції заяву.

"Після цього представники ТЦК почали нас бити. Андрія багато разів вдарили по голові та колінах. Поліція була присутня, та фактично не вжила жодних заходів", - розповідає Володимир.

У результаті поліцейські буцімто просто поїхали геть. Після побиття Володимир знову подзвонив на "102" та попросив викликати наряд служби моніторингу поліції та швидку допомогу. На "102" пообіцяли викликати машину та поліцію.

"А потім приїхала швидка і нас забрали до лікарні. Жодного нового наряду не було, і працівники ТЦК увесь час їхали за нами", - каже Володимир.

У лікарні він набирав поліцію. Після цього поліція приїхала, але начебто змусила чоловіка написати заяву про неправдиву подачу свідчень щодо того, що служба моніторингу не прибула.

Володимира залишили у лікарні, а Андрія, з його слів, повезли тією ж машиною без номерних знаків у невідомому напрямку.

"За три години Андрій вийшов на зв'язок і повідомив, що його привезли до ТЦК, змусили видалити всі відеодокази та везуть в іншу область на навчання, де хочуть примусити до підписання контракту щодо служби в армії", - йдеться у розповіді.

"Мене змусили підписати взяття на облік у цьому військкоматі та погрожували фізичною розправою за непокору", - зазначає Андрій.

Кореспонденти molbuk.ua звернулися за коментарем до пресцентру обласного ТЦК та СП.

"Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Андрій Дулецький є військовозобов’язаним, який мав самостійно з’явитися в ТЦК і виконати свій військовий обов’язок.

Пройшов ВЛК та був визнаний придатним до військової служби, призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Але дорогою в навчальний центр, куди направлявся для підготовки, самовільно покинув команду. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли в межах закону", - зазначила речниця Чернівецького обласного центру комплектування Тетяна Попович.

Щодо Володимира Білика, то його не призивали.

Вона також нагадала, що в Україні триває велика війна, і захист країни є справою кожного.

"Кожен чоловік, який здатен захищати країну, повинен самостійно звертатися в ТЦК та СП, на чому постійно наголошуємо. Воїнам, які перебувають на фронті, надзвичайно важко, потрібне підкріплення.

На жаль, деякі громадяни не бажають виконувати свої обов’язки та порушують закон. Можливо, не усвідомлюючи наслідки таких дій, бо від них залежить, чи відстоїмо державу", - наголосила Т. Попович.

У відділі комунікації поліції Чернівецької області ситуацію прокоментували так:

"З приводу цієї ситуації до ГУНП 16 січня надійшло декілька повідомлень.  Так, заявник повідомив, що проти волі товариша його везуть до міста Сторожинець. Для з’ясування обставин на місце інциденту одразу скерували слідчо-оперативну групу відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) ЧРУП. 

Під час перевірки повідомлення з’ясувалося, що до поліції звернувся 25-річний житель Сумської області. Працівники ТЦК надали документи, які передбачають законні підстави доправлення товариша заявника, 26-річного жителя Вінницької області, до центру навчання. 

Потім до поліції надійшло повідомлення від цього ж громадянина. Чоловік поскаржився на те, що працівники прикордонної служби побили його та друга. Під час перевірки цього повідомлення поліцейські опитали чоловіків. Також їх оглянули медичні працівники, які не виявили тілесних ушкоджень. 

Згодом знову надійшло повідомлення від вказаного заявника до поліції про неприбуття поліцейських на його виклик. Інформація, викладена заявником, не відповідає дійсності, оскільки співробітники поліції виїжджали на попередні виклики сумчанина.

Відтак - за останнім фактом стосовно нього винесено адміністративну постанову за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП", - йдеться у коментарі поліції.

Як відомо, Верховна Рада 8 листопада ухвалила закони про затвердження указів Президента щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації з 16 листопада на 90 діб, тобто до 14 лютого 2024 року.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан та оголошено проведення загальної мобілізації – до 26 березня.

Згодом строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації продовжувався парламентом до 25 квітня, 25 травня, 23 серпня, 21 листопада 2022 року, а також до 19 лютого, 20 травня, 18 серпня, 15 листопада 2023 року.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
19-01-2024, 14:41
Коментарів 11 Переглядів 5 739

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 15:44
В новині:
Велком ту диктатура!

Hаписав: Гість 12345, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 18:18
В новині:
26 років, алоо, а мобілізація з 27, поліція і тцк своїми ж заявами повідомляють що вони кладуть болт на свої ж закони!

Hаписав: 1, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 18:40
В новині:
Без мата неможливо. Поліцаів обовязково до відповідальності за співучасть в викраденні і катуванні людей. тцкушнів підарасіів так само !!

Hаписав: Чернівчани в.Головна, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 20:33
В новині:
Мобілізація шановні від 18 до 60 років.
Після проходження навчальних зборів чоловіки отримують ВОС і є військовозобов'язані, так само як демобілізовані солдати строкової служби.
Хто бажає вкласти контракт, то можна навіть у 18 років.
Стосовно довідок про непридатність - це дуже сумнівні речі.
Крім того, висновок про непридатність, якщо особа не має права на відстрочку, діє рівно стільки, скільки висновок ВЛК під час мобілізації - 12 місяців.
Також висновок про непридатність міг бути зроблений за наказом 402, а тепер 490.
Щодо дій молодих людей у кожного свою думка. Але багатьох вже дістала "благодійність" на підтримку ЗСУ, але по різним причинам багато коштів так і ніколи не бачили ЗСУ.
Ці музиканти занадто драматично подають всі події. З надією заінтригувати публіку і підняти собі рейтинг.
Їм не правда в голові, а рейтинг.
Ходять, кричать, піднімають шум у ЗМІ.
І вся історія.
Вчителів у нас ніхто не мобілізовує.
Це в районах крутять носом. Ви історик, а викладайте фізичне виховання.
Такого не має в законі. Або навантаження є, або не має.

Hаписав: ip, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 22:35
В новині:
як же вони заєбали з своїми війнами

Hаписав: Афанасій, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 січня 2024 22:35
В новині:
Де воює Продан і Мунтяни? І куди дівся Михайлішин?

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 січня 2024 05:15
В новині:
ТЦК в районах дуже часто перевищують свої права.
По закону у нас право на відстрочку мають також педагогічні працівники закладів професійно-технічної освіти.
Відповідно до закону про професійно-технічну освіту, педагогічним працівником вважається особа, яка має вищу освіту і в подальшому здобула психолого-педагогічну підготовку.
Має бути диплом про вищу освіту і або у дипломі психолого -педагогічна підготовка, або курси, або інший диплом.
До чого веду розумову.
Усіх кого приймали в 90-х, початок, середина 2000, та вони не мають освіти рівня магістра, але натомість мають бакалавра чи спеціаліста за не педагогічним фахом, є повне право і можливість пропустити, як викладачів закладу професійно-технічної освіти, які працюють в закладах загальної середньої освіти.
І будь-який кваліфікований юрист вам скаже, що порушення закону не буде.

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 січня 2024 05:34
В новині:
Я напишу все таки свою думку до кінця.
Якщо є рівень магістра, асистенська практика і блок дисциплін для викладання ви 100% викладач закладу вищої освіти, коледжу та ПТУ, який працює в закладі загальної середньої освіти.
До вас у всякому разі в Чернівцях не буде жодних запитань.
А стосовно решти треба пройти курси психолого-педагогічної підготовки і наполягати, що по закону ви вважаєтеся викладачем закладу професійно-технічної освіти. Підключити юристів.
Багато людей, які тепер в ТЦК не знають що таке зарплата товарами. Горілкою, консервами, мукою, відрами, тазами, річковою рибою.....
Де вони тоді були?

Hаписав: Chernovic, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 січня 2024 06:29
В новині:
Да такого навіть в Одесі не має.
Музиканти самі заплатили за цю постановку, а тепер йойкаються на цілу країну.

Hаписав: Чернівці в. Головна, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 січня 2024 07:49
В новині:
Усі непридатні проходять повторний огляд.
Якщо військовозобов'язаний дійсно хворий його стан здоров'я може коливатися між пунктом Б і А наказу 490 розкладу хвороб.
Якщо стан здоров'я дійсно поганий, людину ніхто не мобілізує навіть, якщо її визнали обстежено придатною за пунктом Б.
Але одна справа коли людина хворіє, звертається до лікарів, а інша була здорова і раптом під час проходження ВЛК захворіла.
Якщо раніше не було скарг, звернення до лікарів у електронній системі охорони здоров'я не зафіксовано, а висновок не придатний, такі особи проходять повторну ВЛК не залежно від того, коли був висновок про непридатність.

Hаписав: Василь Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 січня 2024 17:54
В новині:
ТЦК-шниця цинічно бреше про начебто законність дій ТЦК-шників: https://www.facebook.com/dmytro.poremskyi/posts/pfbid0hPxYGtSZHvHqzAPKGD8iqPkw47DDvxrguyQiv38cNJFScXshNfadpqziSwg3fZ6Wl

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
Проблема віртуального покоління. Блог Ярослава Волощука
Все частіше у засобах масової інформації до нас потрапляють новини про дуже негативні явища поміж частини молодого покоління.
ВІДЕО Переглянути все відео

Одна з найдосвідченіших українських страхових компаній – ОРАНТА оновила умови страхування КАСКО. Страховка для транспортних засобів стала ще більш гнучкою, різноплановою та вигідною. Такий страховий захист підходить як для приватних власників авто, так і для бізнесу, адже має цілий комплекс переваг.

Ваша дитина навчається в старших класах і мріє здобути престижну освіту? Допоможіть їй знайти свій вибір у житті, подавши заявку до Буковинської малої академії наук учнівської молоді.

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.