Євген Клопотенко дуже часто ділиться рецептами приготування страв та різними секретами по господарству. На цей раз відомий кулінар розповів, як розморожувати готові страви.
Про це пише Євген Клопотенко в
Telegram-канал.
Як краще розморожувати вже готову їжу
Від правильного розморожування залежить смак страви, тому важливо зробити все правильно.
Найкращим варіантом буде перекласти контейнер або герметичний пакет із готовою замороженою їжею із морозильної камери в холодильник. Вона поступово розморожуватиметься і це не вплине на смакові якості.
Якщо вам потрібно розморозити тільки частину їжі, яка знаходиться в місткості, перекладіть її на тарілку, накрийте харчовою плівкою, щоб не ввібралися запахи й поставте в холодильник до повного розморожування.
Якщо вам потрібно скористатися швидким способом розморожування, готову заморожену їжу перекладіть у форму для запікання та ставте у розігріту до 100 градусів духовку. Але пам'ятайте, в цьому випадку ви отримаєте сухішу страву через вплив високої температури.
Для довідки
Є продукти, які взагалі не рекомендується заморожувати, навіть більше, взагалі не рекомендується додавати страви, які ви плануєте відправити в морозильну камеру.
Це такі рідкі овочі, як картопля, кабачки, огірки й т.д. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати за кімнатної температури, а потім ще деякий час у холодильнику і тільки тоді в кінцевий пункт призначення.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-01-2024, 01:30
0
979