Гречка – це дуже корисна та популярна крупа в українців. Приготувати її можна так, що це буде найсмачніша каша у світі.
Про це розповідає відомий кухар Євген Клопотенко в
Telegram-каналі.
Яке має бути співвідношення води до гречки?
1:2, тобто 1 склянка гречки та 2 склянки води.
Як зробити гречку ще смачнішою та розсипчастою?
Клопотенко радить додати на сковороду або шматочок вершкового масла|мастила|, добре розігріти його, висипати на нього гречку й обсмажувати 2-3 хвилини, помішуючи, потім пересипати гречку в каструлю і варити як завжди.
Як готувати гречку без варіння
Залийте крупу водою (можна також скористатися зеленим чаєм або соком) у співвідношенні 1:2, посоліть і накрийте кришкою або тарілкою. Залишіть мінімум на 4 години, а краще на ніч
Якщо за час замочування рідина не повністю вбереться у крупу, її потрібно відкинути на сито. При замочуванні зерна гречки залишаються цілими, але м'якими.
Як приготувати гречку в бульйоні?
Гречка вийде смачнішою та насиченою, якщо відварити її в овочевому, грибному чи м'ясному бульйоні. Варити потрібно, так само як і у воді, дотримуючись пропорцій та часу.
Що додати до гречки, щоб вона стала смачнішою?
Клопотенко радить додавати спеції. Ідеальна трійця для цього — кардамон, паличка кориці та зірочка бадьяну, звичайно ви можете експериментувати, але не забувайте про солі та вершкове масло — це обов'язкові компоненти будь-якого способу.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-01-2024, 00:30
0
18 299