RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Простий трюк, який у рази покращить смак картопляного пюре без олії


Картопляне пюре – частий гарнір на наших столах. Для отримання відмінного смаку кулінари зазвичай використовують вершкове масло, молоко, вершки та навіть яйця. Однак є й інші способи покращити смак картоплі.

Що можна додати до картопляного пюре, щоб отримати неймовірний смак, розповідає Wprost



Що можна додати до картопляного пюре

Картопляне пюре — універсальна страва, яка підходить як доповнення до основних страв на сніданок, обід чи вечерю. Класичні інгредієнти — картопля, молоко, вершкове масло чи вершки. Але інгредієнти, з якими змішують картоплю, можна поміняти.

Наприклад, поекспериментуйте із сиром "Камамбер". Він чудово поєднується з картоплею. Завдяки цьому сиру зварені та подрібнені овочі придбають бархатисту текстуру та цікавий смак. Наріжте сир Камамбер на дрібні шматочки й ретельно перемішайте з теплою картоплею — вийде смачне пюре.

Важливо!
Сир не повинен зберігатися в холодильнику кілька годин перед вживанням – покладіть його у шафу або на стіл та накрийте. Також варто додавати лише серединку сиру, а цедру – зрізати.

Якщо у вас вдома немає сиру Камамбер, то використовуйте вівсяний напій — це ідеальний варіант для тих, у кого непереносність лактози.

Для отримання неймовірно ніжного ефекту та вершкового смаку можна до картоплі додати сир маскарпоне. І обов'язково спробуйте пюре із пармезаном.

До речі, замість звичайного вершкового масла можна використовувати для пюре топлене масло — смак буде зовсім іншим.

Цікавий ефект вийде, якщо до картоплі додати пахту. У таке пюре можна додати попередньо обсмажений бекон, цибулю, що карамелізує, або смажений часник, трохи тертого хрону.

Важливі правила приготування картопляного пюре

Найважливіше правило приготування по-справжньому смачного пюре стосується температури інгредієнтів, що додаються до нього. Незалежно від того, чи це вершки, масло, молоко або сир – вони повинні бути кімнатної температури. Це полегшить змішування всіх інгредієнтів.

Також не забудьте ретельно роздавити картоплю товкачем для картоплі. Чим ретельніше і довше ви це зробите, тим ніжніше вийде картопля. Купуючи картоплю, також зверніть увагу на її сорт.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-01-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 764

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.