RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Картопляне пюре – частий гарнір на наших столах. Для отримання відмінного смаку кулінари зазвичай використовують вершкове масло, молоко, вершки та навіть яйця. Однак є й інші способи покращити смак картоплі.

Що можна додати до картопляного пюре, щоб отримати неймовірний смак, розповідає Wprost



Що можна додати до картопляного пюре

Картопляне пюре — універсальна страва, яка підходить як доповнення до основних страв на сніданок, обід чи вечерю. Класичні інгредієнти — картопля, молоко, вершкове масло чи вершки. Але інгредієнти, з якими змішують картоплю, можна поміняти.

Наприклад, поекспериментуйте із сиром "Камамбер". Він чудово поєднується з картоплею. Завдяки цьому сиру зварені та подрібнені овочі придбають бархатисту текстуру та цікавий смак. Наріжте сир Камамбер на дрібні шматочки й ретельно перемішайте з теплою картоплею — вийде смачне пюре.

Важливо!
Сир не повинен зберігатися в холодильнику кілька годин перед вживанням – покладіть його у шафу або на стіл та накрийте. Також варто додавати лише серединку сиру, а цедру – зрізати.

Якщо у вас вдома немає сиру Камамбер, то використовуйте вівсяний напій — це ідеальний варіант для тих, у кого непереносність лактози.

Для отримання неймовірно ніжного ефекту та вершкового смаку можна до картоплі додати сир маскарпоне. І обов'язково спробуйте пюре із пармезаном.

До речі, замість звичайного вершкового масла можна використовувати для пюре топлене масло — смак буде зовсім іншим.

Цікавий ефект вийде, якщо до картоплі додати пахту. У таке пюре можна додати попередньо обсмажений бекон, цибулю, що карамелізує, або смажений часник, трохи тертого хрону.

Важливі правила приготування картопляного пюре

Найважливіше правило приготування по-справжньому смачного пюре стосується температури інгредієнтів, що додаються до нього. Незалежно від того, чи це вершки, масло, молоко або сир – вони повинні бути кімнатної температури. Це полегшить змішування всіх інгредієнтів.

Також не забудьте ретельно роздавити картоплю товкачем для картоплі. Чим ретельніше і довше ви це зробите, тим ніжніше вийде картопля. Купуючи картоплю, також зверніть увагу на її сорт.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-01-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 815

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.